Ali Inkognito – o artistă mereu tânără (GALERIE FOTO)

Talentul este un dar cu care te naști dar identificarea, cultivarea și perfecționarea acestuia ține de fiecare individ în parte. Capacitatea de a dezvolta o profesie bazată pe talentul înnăscut este, după părerea mea, o dovadă de curaj și asumare demnă de admirat. Personajul meu de astăzi este unul de care mărturisesc că sunt legată emoțional. Este persoana care cu mulți ani în urmă m-a făcut să iubesc desenul, arta frumosului și m-a ajutat să descopăr în mine un om cu înclinații spre artă.

Sunt obiectivă atunci când spun că Ali Inkognito, așa cum dorește să fie cunoscută, a îndrumat în viață, din poziția de asistent universitar pe care o ocupa la un moment dat, zeci de studenți.

Atrasă și decepționată de lumea modei

Originară din Craiova, stabilită în Timișoara, Alina și-a început studiile de specialitate la Liceul de Artă și le-a continuat la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității de Vest din Timișoara. A știut mereu ce dorește să facă în viață și nu s-a abătut nici o secundă de la visul și drumul ei. A venit în Timișoara și a stat în chirie într-un apartament și niciodată nu i s-a părut greu să se întrețină singură din munca în domeniul artei. A desenat crochiuri cu modele deosebite pentru Doina Levintza și alți designeri consacrați, dar a sta în umbră și a lucra pentru altcineva nu a fost niciodată țelul ei. După prima prezentare personală de modă a realizat că lumea acesteia nu o atrage atât de mult cum credea. Iubea să creeze și să își evidențieze creațiile, însă lumea de culise era prea murdară pentru un spirit atât de sincer și curat ca al ei.

Printre studenți, pentru studenți

A absolvit facultatea și a urmat perioada în care își dăruia din cunoștințele dobândite și dragostea pentru frumos studenților Facultății de Design Tibiscus. Am cunoscut-o pe Alina în calitate de studentă, iar ușurința cu care aceasta desena și desenează în continuare mi s-a părut uimitoare. Compoziție, culoare, proporții, toate acestea Alinei îi veneau natural, iar dragostea și felul altruist în care transmitea toate informațiile te obligau pe tine, ca student, să asimilezi tot și să îi răspunzi cu profesionalism. Alina iubește oamenii, i-a plăcut să predea și, fiind un spirit tânăr, își găsea locul perfect printre studenți. A renunțat pentru că, din păcate, atmosfera onestă de la cursuri nu se regăsea în integralitatea instituției.

De la pictură, recondiționat mobilă, icoane, la… tatuaj

Drumul ei în ceea ce privește arta nu s-a oprit niciodată, chiar dacă lua forme diferite: de la creat și confecționat articole vestimentare, la pictură, recondiționat mobilă, pictat icoane și, în final… tatuaj. Spune că este un om norocos și că lucrurile în viață au urmat firesc, fără prea multe obstacole, dar a depins de ea să facă alegerile potrivite. Îl iubește pe Dumnezeu și afirmă cu tărie că El a ajutat-o mereu prin oportunitățile create. Alina pictează mult, stăpânește tehnici diferite și o face cu dăruire și un talent de necontestat. Nu are o tematică anume stabilită în avans ci așterne în lucrările ei stări de spirit. Poate de aceea lucrările ei au avut mereu căutare.

Lucrări care dau viață

Își amintește cu drag cum a vândut o serie de picturi cu gheișe unei doamne exact în momentul în care a terminat de pictat, ele nefiind realizate la comandă. A pictat mereu doar ce i-a făcut plăcere, nu a făcut compromisuri și mereu a găsit oameni care să se îndrăgostească de lucrările ei. Susține că nu organizează expoziții și vernisaje pentru că nu are nevoie de certificare din partea unor critici și nici de părerile mai puțin prietenoase ale unor personaje. Consideră că spațiile expoziționale sunt locurile în care iubitorii artei sale îi expun lucrările. Acestea completează spațiile în care se află, le însuflețesc, le animă sau, după caz, creează anumite stări speciale.

Piese antice de mobilier devin opere de artă

Recondiționatul mobilei este un alt talent pe care Alina l-a dezvoltat și perfecționat, ajungând să aibă clienți în acest domeniu din diferite colțuri ale țării. Piese antice de mobilier, prăfuite sau uitate într-un colț al podului, prind viață în mâna Alinei, devenind opere de artă. Iubește tot ce are origini, lucruri cu poveste, lucruri care o inspiră și o determină să își aducă aportul pentru a crea ceva care tinde spre sublim.

Încrederea clienților e măgulitoare

Acum, Ali Inkognito este cunoscută ca un artist tatuator profesionist, care lucrează impecabil. Picta icoane când, la televizor, a văzut o secvență dintr-un film. Acela a fost momentul în care a știut că acesta va fi următorul pas în viață. S-a înscris la un curs în domeniu și a tatuat mult voluntar, pentru a se perfecționa. Exercițiul este cel mai important, spune Alina, explicând, cu mândrie, cât de încântată este de faptul că a reușit și în acest domeniu. Ambiție, încredere în forțele proprii și persuasiune, aceste calități au ajutat-o mereu pentru a nu se întoarce din drum. ”O lucrare vândută poate fi înlăturată de pe un perete cu ușurință, dar încrederea pe care mi-o acordă un client oferindu-mi pielea sa este măgulitoare”, spune artista. Ali tatuează cu și din suflet, iar când consideră că un anumit desen nu îi va ieși perfect, refuză. Nu reproduce niciodată o copie fidelă, ci o presară mereu cu personalitatea proprie, în stilul deja consacrat. Când a fost invitată la emisiuni televizate, a acceptat cu condiția de a i se oferi posibilitatea de a tatua în direct, aceasta fiind modalitatea prin care Ali se exprimă cel mai bine, neavând nevoie de cuvinte. Nu tatuează monștri sataniști și nimic din ce ar putea să îl supere pe Dumnezeu. Are o satisfacție enormă atunci când, în diverse ocazii, recunoaște un tatuaj executat de ea.

O artistă mereu tânără

Nu lasă nici o zi nefructificată, acesta este secretul prin care Ali Inkognito este mereu tânără. Clipele libere le petrece cu cei dragi și speciali sufletului ei la mica fermă pe care a visat-o întotdeauna și pe care acum o deține. Este locul în care își regăsește liniștea și energia, locul care o ține aproape de natură și de tot ce este pur.

Am descoperit-o pe Alina după mulți ani cu un aspect inedit și original, nonconformistă, cu aceeași frumusețe fizică și interioară, cu aceeași dragoste de viață și licărire de copil în ochi pe care i le știam. M-a primit deschis și mi-a vorbit din suflet și cu modestie despre viața personală și profesională: ”Eu sunt convinsă că fiecare se naște cu un talent special. Depinde doar de noi dacă îl identificăm și avem curajul de a trăi liber folosindu-ne de acest atu!”


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns