Alexandru Ţăruş va juca în Franţa

Campioana României s-a întărit pentru noul sezon cu şase jucători din emisfera sudică, reuşind totodată să-l repatrieze pe internaţionalul român Cătălin Fercu.

Echipa timişoreană va suferi însă şi o pierdere importantă, pilierul Alexandru Ţăruş semnând o înţelegere valabilă două sezoane cu divizionara secundă franceză Beziers.

El se va alătura în luna iulie noii sale formaţii, până atunci rămânând la trupa de pe Bega.

„Pentru mine este un vis devenit realitate. Sunt bucuros că am reuşit să semnez cu ei, fiecare jucător îşi doreşte să evolueze într-un campionat din Europa, mai ales în Franţa. Va fi un pas înainte pentru mine, pentru că mai pot să progresez, să cresc, să acumulez mai multă experienţă. Echipa naţională m-a ajutat foarte mult, cei de la Beziers m-au remarcat la meciurile jucate pentru România la Cupa Mondială. Am şi emoţii, pentru că voi vedea care este cu adevărat nivelul meu. Pornesc însă cu gândul de a da tot ce pot, meci de meci. În plus, îmi vine greu să mă despart de Timişoara, aici am jucat în ultimii şase ani, aici am crescut ca rugbist, aici este a doua mea casă”, a declarat Alexandru Ţăruş.

Transferul său la Beziers, ocupanta poziţiei a treia în ProD2, liga a doua franceză, a fost dezvăluit de Federaţia Română de Rugby, nu de clubul Timişoara Saracens, care nu poate primi notă de trecere nici în ceea ce priveşte prezentarea noilor achiziţii, eveniment petrecut cu mare întârziere.

Despre Ţăruş să mai spunem că şi-a început cariera de rugbist la RC Braşov, în campionatul intern el evoluând la CSU AV Arad şi Timişoara Saracens.

La naţională a debutat în 2013, într-o partidă cu Argentina Jaguars, strângând de atunci zece prezenţe în tricoul „stejarilor”, două dintre acestea fiind la Cupa Mondială de anul trecut.

Sursa foto: Facebook.com (Timişoara Saracens Rugby Club)


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns