Alertă privind atac cu antrax în Bruxelles, în zona în care se află Consulatul României/ Mai multe persoane, plasate în carantină

Autorităţile belgiene au fost mobilizate vineri după-amiază în centrul oraşului Bruxelles, din cauza suspiciunilor unui atac cu antrax, în zona în care se află Consulatul României, afirmă surse citate de presa belgiană.

Alerta a fost declanşată după primirea unui plic care conţinea un praf suspect la adresa Bulevardul Régent, numerele 47-48. La această adresă sunt două firme private şi sediul Consulatului României, relatează site-urile de ştiri DHnet.be şi Sudinfo.be.
„Am primit un apel la ora 14.37 în care se anunţa primirea unui pachet suspect la o adresă de pe Bulevardul Régent”, a confirmat Olivier Slosse, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din zona Ixelles (Bruxelles).

CITEŞTE ŞI: Cartierul timișorean cel mai mizerabil

„Două persoane au intrat în contact cu plicul. Deocamdată, nu prezintă niciun simptom”, a declarat Pierre Meys, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Bruxelles.

„Serviciile pentru decontaminare au fost mobilizate. Substanţa a fost izolată şi va fi analizată”, a precizat Pierre Meys.

Conform altor surse, patru persoane au fost plasate în carantină din cauza incidentului.

Autorităţile belgiene încearcă să afle cine a trimis plicul suspect, conform mediafax.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns