ALERTĂ OFICIALĂ! Pericol major pe plajele europene

In timp ce tarmurile europene isi asteapta turistii, Centrul belgian de Analiza a Amenintarilor (OCAM) a transmis fortelor politienesti o avertizare de atentate iminente, odata cu sosirea unui nou val de jihadisti in Europa, via caile maritime.

Celula antitero din Belgia a adresat tuturor serviciilor de politie urmatorul mesaj de alerta cu privire la amenintarea unor atacuri teroriste iminente: ”Combatanti au parasit in urma cu o saptamana Siria pentru a ajunge in Europa, folosind calea maritima, via Turcia si Grecia, fara pasapoarte. Aceste persoane se vor separa in doua grupuri, unul pentru Belgia, altul pentru Franta, in scopul de a comite atentate in grupuri de cate doi.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, acesti oameni se afla deja in posesia armamentului necesar iar actiunile lor vor fi iminente”. In privinta amenintarii pe teritoriul belgian, trei tinte sunt citate, noteaza presa belgiana: un mare centru comercial din Bruxelles, un restaurant (nelocalizat) fast-food al unui lant american, si o structura politieneasca, de tip comisariat (nelocalizata).

Totodata, Celula de criza antitero, in cooperare cu OCAM, recomanda autoritatilor administrative si ”celor din ansamblul teritoriului”, sa ia in calcul eventualitatea amanarii sau anularii unor evenimente importante in aceasta perioada. Amenintarea terorista in Belgia este mentinuta la nivelul 3 (grav). OCAM a reamintit ca armele si explozibilii aflati in posesia celulei teroriste care a actionat in 22 martie nu au fost inca gasite. OCAM a insistat asupra faptului ca ”exista celule teroriste ale ISIS aflate in adormire in Europa”.

Pentru serviciile belgiene, ”Franta este tinta predilecta pentru ISIS”, dar nu se pot exclude si alte tinte europene”. Noile atentate urmaresc ”un numar cat mai mare de victime si vor viza si anumite infrastructuri (comunicatii, centrale nucleare).

Marti, in inchisoarea din Beveren, gardienii au interceptat o scrisoare a lui Mohamed Abrini (teroristul cu palarie care a actionat pe aeroportul Zaventem, in Belgia) trimisa unui alt prizonier. ”Ceva se misca in Franta”, a scris Abrini.

Sursa: stiripesurse.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns