Alegerea ținutei pentru Revelion, un drum lung și anevoios. Magazinele din Timişoara, pline de kitsch-uri

Petrecerea de la cumpăna dintre ani este poate cel mai provocator moment (după cel al cununiei religioase) pentru reprezentantele sexului frumos în privința alegerii vestimentației. Dacă la domni, ținuta pe care o vor purta în noaptea de Anul Nou este destul de ușor de anticipat (pantalon și cămașă/pullover sau costum), doamnele și domnișoarele își gândesc garderoba după un criteriu extrem de dificil: să fie deosebite. Din acest motiv, drumul până la atingerea scopului este lung și anevoios, chiar și pentru cele cu dare de mână, căci pentru o femeie nu este niciodată ușor să facă cea mai potrivită alegere.

CITEŞTE ŞI: Bănăţeanca Nicoleta Voica s-a logodit: „Când o să facem nunta, o să știe toată lumea”. VIDEO

De regulă, pentru ținuta de Revelion se aleg culori îndrăznețe, cu accesorizări strălucitoare. Unele reprezentante ale sexului frumos optează pentru negru, nuanța cu care nu dai greș niciodată, altele pentru roșu, culoarea care iese mereu în evidență. Dacă, însă, vor să fie cu un pas înainte, pentru acest Revelion, de exemplu, pot alege galben, maro și nisipiu, pentru că anul viitor este al câinelui galben, potrivit calendarului chinezesc. Dar se pot orienta și spre ultra-violet, aleasă drept culoarea anului 2018 de Institutul Pantone. Desigur, ținuta trebuie aleasă în funcție de contextul în care va fi purtată: acasă, cu familia și prietenii, la restaurant, la club, la munte sau în stradă, în comunitățile în care se organizează o manifestare dedicată acestui moment.

Evident, rochiile din voal nu-și găsesc locul afară, de exemplu, iar blugii și puloverele nu au ce căuta într-un local luxos. Odată conturate aceste aspecte, urmează sarcina dificilă a stabilirii locului de un pot fi cumpărate. Desigur, bugetul trebuie stabilit de la bun început, mai ales că aici se încadrează și încălțămintea, poșeta, celelalte accesorii, machiajul, coafura și partea ce ține de cosmetică.

După cum se știe, în localitățile mici, magazinele care comercializează încălțăminte și haine pentru ocazii lipsesc aproape cu desăvârșire. Din acest motiv, doamnele și domnișoarele care locuiesc în astfel de zone sunt nevoite să meargă în alte părți pentru a-și procura ținute deosebite.

CITEŞTE ŞI: Dramă într-o familie din vestul ţării: Un tânăr de numai 18 ani a sfârşit sub roţile trenului

Timișoara este unul dintre orașele cele mai căutate din acest punct de vedere. Din păcate, însă, de ani buni, magazinele de aici sunt pline de kitsch-uri, ce par trase la indigo. Foarte puține – poate doar două-trei – comercializează piese de vestimentație calitativă și diversificată. În general, în magazinele din municipiu ținutele de seară pentru dame sunt cam aceleași: croi de princess, din mătase artificială sau din tul, accesorizate cu multe paiete și broderii, predominând nuanțe precum roșul aprins, verdele smarald, albastrul royal și negrul. Prețurile acestora oscilează între 450 și 1.700 de lei.

CITEŞTE ŞI: Șoricel surprins printre fisticul aflat la vânzare într-un hipermarket din Timişoara

Având în vedere însă paleta redusă de ținute de seară, o variantă mai bună pentru timișorence o reprezintă apelarea la serviciile unei croitorese cu experiență, care poate realiza o rochie într-adevăr deosebită. Chiar dacă un metru liniar de material poate ajunge și la 170 de lei, deși se găsește și mai ifetin, cu tot cu manoperă nu se depășește prețul unei rochii considerate ”de lux” dintr-un magazin din Timișoara, fie el și de brand. O capă, potrivită pentru o astfel de ținută, pornește de la 250 de lei și poate depăși 1.000. Gama pantofilor este ceva mai variată în orașul de pe Bega, însă reprezentantele sexului frumos nu trebuie să uite că în seara de Revelion au nevoie de o încălțăminte confortabilă, prin urmare un detaliu foarte important este calapodul pantofului, indiferent de înălțimea tocului.

O pereche de pantofi de seară poate ajunge la 600 de lei, dar în Timișoara un preț mare nu este întotdeauna echivalentul calității. Nici ținuta pentru o petrecere în stradă nu e foarte ieftină. În magazinele din Timișoara, o pereche de bocanci potriviți pentru un astfel de eveniment costă aproximativ 450 de lei, o pereche de jeanși – 200, un pulover cam 80, iar o geacă în tendințe, în jur de 400. Desigur, prețurile variază, la fel ca și pretențiile de altfel…

Sursa foto: Shutterstock


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns