Alb-violeţii mai urcă un loc >> Politehnica Timişoara – HC Vaslui 35-28 (17-12)

Handbaliştii timişoreni au început ezitant partida din această seară cu HC Vaslui, formaţie la care evoluează foştii polişti Stănescu, Cotinghiu şi Hagiu, fiind conduşi şi cu patru goluri, 4-8, dar au revenit în a doua jumătate a primei reprize şi s-au distanţat, încet şi sigur, pentru o victorie importantă în faţa propriilor suporteri: 35-28.

Nu au lipsit criticile vehemente la adresa celor doi arbitri, tehnicianul muntenegrean Pero Milosevici văzând, tot în actul inaugural, cartonaşul galben.

Până ca alb-violeţii să preia iniţiativa, el a fost într-un dialog constant cu observatorul întâlnirii şi cu cei doi oficiali cu fluierul în gură.

Tensiunea de pe margine s-a transpus şi pe teren, dar favoriţii tribunei au găsit în cele din urmă resursele necesare pentru a bifa al 11-lea succes stagional, unul care îi urcă pe poziţia a şasea în Liga Naţională, peste rivala regională HC Adrian Petrea Reşiţa, şi, poate mai important, le întăreşte prezenţa în prima jumătate valorică.

Timofte a fost cel mai bun marcator al Politehnicii, cu nouă goluri, fiind urmat, în ordine, de Chikovani (7g), Fenici (5g), Halcă (4g), Lasica (3g), Santeiu (2g), Ştefan (2g), Grigoraş (2g) şi Inişconi (1g).

Succesul timişorenilor nu ar fi fost posibil şi fără intervenţiile salvatoare din repriza secundă ale portarului Daskaloski, el apărând şi două aruncări de la şapte metri.

Păiuş a încheiat partida mai repede, fiind eliminat, în minutul 35, pentru o intrare dură la un adversar.

În ultimul minut, când era clar că gazdele nu mai pot rata cele trei puncte, Milosevici i-a trimis în teren şi pe tinerii Furak, Şimicu, Wokan şi Inişconi, ultimul punctând, în aplauzele celor şapte sute de spectatori prezenţi la meci, printr-o aruncare de la şapte metri.

Pentru trupa de pe Bega urmează partida cu Danubius Galaţi, programată sâmbătă, cu începere de la ora 17, în fieful codaşei fără niciun punct strâns în actuala stagiune handbalistică.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns