Al Di Meola, într-un concert unic, la Filarmonica Banatul

Al Di Meola va încânta publicul din România, cu un concert care conţine cântece clasice ale artistului, opere marca Piazzolla & Lennon-McCartney, dar şi compoziţii noi.

La Timişoara, artistul va fi prezent în 11 iunie, la Filarmonica Banatul. Al Di Meola nu este doar un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, el atribuind mare parte din succesul său şi faptului că a învăţat să cânte la alte instrumente, precum acordeonul, abilitate care l-a făcut să se deschidă către alte stiluri şi ritmuri muzicale.

Marele compozitor de tango Astor Piazzolla l-a inspirat pe acesta prin faptul că se folosea de bandoneon pentru a transmite anumite trăiri publicului prin muzica sa, aceleaşi trăiri pe care Di Meola doreşte să le împărtăşească cu publicul din Timişoara.

Chitaristul a mărturisit recent că a fost inspirat de trupa Beatles şi de Elvis Presley atunci când a decis să ia lecţii de chitară.

Cu un regim riguros de repetiţii, acestea durând chiar şi 8-10 ore pe zi, la începutul carierei sale, el a reuşit să îşi găsească propriul stil de a cânta şi să câştige un loc de onoare lângă alte legende ale chitarei, precum Carlos Santana şi Jimmy Hendrix.

Biletele pentru concertul „Word Sinfonia” de pe 11 iunie de la Filarmonica Banatul din Timişoara se găsesc în reţeaua Eventim şi la casieria Filarmonicii, având preţuri cuprinse între 100 şi 500 de lei, în funcţie de categorie. Tichetele VIP, cu 500 de lei, includ un CD cu autograf şi poze cu artistul.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns