Agroland, parteneriat sportiv cu UVT

În drumul spre eşalonul de elită al voleiului feminin românesc, obiectiv propus pentru cel de-al doilea sezon de la înfiinţare, Agroland şi-a găsit un partener din învăţământul superior.

Echipa timişoreană are aproape, începând de astăzi, Universitatea de Vest, colaborarea fiind oficializată într-un cadru oficial la rectoratul instituţiei al cărei club sportiv împlineşte, în acest an, cinci decenii de activitate.

Protocolul presupune şi schimbarea denumirii secund-divizionarei de pe Bega, care va prelua şi particula UVT.

„Pentru noi este o evoluţie faţă de acum un an şi jumătate, când am fondat clubul. Acest parteneriat înseamnă o creştere a prestigiului echipei noastre, performanţele pe care ni le-am propus au şanse mult mai mari să se realizeze. Vom avea acces la resursele Universităţii de Vest, şi nu mă refer aici la cele materiale, ci la cei 15.000 de studenţi care sperăm să ne susţină, la infrastructura sportivă, logistica pe care pot cei de aici să ne-o pună la dispoziţie, precum şi la prestigiul universităţii. Toate acestea, alăturate entuziasmului şi resurselor pe care le are clubul nostru, pot face din acest proiect unul semnificativ la nivel naţional”, a declarat preşedintele Agroland, Horia Cardoş.

Marilen Pirtea Horia Cardos„Intrăm în acest parteneriat pentru a sprijini performanţa în volei, sperăm ca această echipă să aducă titluri naţionale în Timişoara. Vrem ca jucătoarele să fie studentele noastre, să le oferim burse după sistemul american. Şi, de ce nu, să aducem jucătoare-studente din Cuba, China şi Brazilia, ţări în care voleiul este foarte apreciat. Noi vom contribui pe partea de logistică. Universitatea de Vest din Timişoara este un brand, credem că prin schimbarea denumirii echipei vor veni mai mulţi spectatori la meciuri”, a spus şi rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Pentru antrenorul fetelor de la Agroland, Dan Jitaru, evenimentul de astăzi a fost unul special. „În acest an se împlinesc cinci decenii de la înfiinţarea Clubului Sportiv Universitatea Timişoara. Tatăl meu a fost antrenor al acestui club în 1966, în acea perioadă exista Ştiinţa Timişoara, cu mai multe secţii, unele trecând la Universitatea, şi anume echipa de handbal feminin, pe atunci campioană naţională, echipa de baschet masculin şi cea de rugby. Atunci s-a înfiinţat echipa de volei feminin, iar după doi ani, în 1968, au apărut echipa de baschet feminin şi cea de pentatlon modern. Pot spune, referitor la volei, că tatăl meu a antrenat până în 1977, timp în care Universitatea a ieşit de patru ori vicecampioană universitară şi a dat zece jucătoare la loturile naţionale. Pe vremea aceea, rector era Stanciu Petre, un om dedicat total sportului, mi-a spus tatăl meu. Era şi o unitate a celor implicaţi în sportul de performanţă, aici vrem să ajungem şi noi. Practic, nu era meci în care să nu existe susţinere din partea celorlalte secţii ale clubului”, a precizat Dan Jitaru.

Foto: COSTI DUMA


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns