Aerodromul Cioca din Timișoara se zbate între miză imobiliară și atracție turistică

Cioca 1

Soarta societății Aviația Utilitară SA, la care Consiliul Județean Timiș este acționar unic, a fost din nou luată în discuție la cea mai recentă ședință în plen. Se pare că și în ceea ce privește viitorul Aerodromului Cioca opiniile CJT și ale municipalității timișorene diferă, dacă nu cumva sunt chiar divergente.

Consilierul județean Viorel Coifan a propus o întâlnire între Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara pentru a rezolva problema terenului de la Cioca. „Avem consiliu de administrație, dar trebuie să știm în ce direcție să ne îndreptăm. Adică, noi avem un teren care, în sfârșit, sper că va putea fi delimitat, cred că a fost trecut și în cartea funciară, iar primăria are niște clădiri.

Ar putea fi scenariul 1, adică ne asociem și facem acolo aerodromul, sau scenariul 2, în care primăria nu dorește să ne asociem. În acest caz, trebuie să știm ce să facem: dăm pentru clădirile acelea altceva la schimb sau nu ne interesează și o luăm de la zero. Spun aceste lucruri pentru că, în ritmul în care ne mișcăm, părerea mea sinceră este că nu vom rezolva această problemă până în 2020. Și e păcat, pentru că în 2021 Timișoara are șansa de a deveni star”.

Aviația Utilitară nu stârnește interesul primăriei

Președintele CJT, Călin Dobra, a lămurit rapid situația, explicând că administrația județeană este singura interesată de un proiect de revitalizare a Aviației Utilitare SA.

„Punctul de vedere al Primăriei Timișoara este că nu o interesează activitatea societății comerciale privind aviația utilitară. Cei de-acolo au o cu totul altă strategie pentru dezvoltarea zonei respective și va trebui ca, din punct de vedere patrimonial, să ne întâlnim cu viceprimarul responsabil de patrimoniu, adică domnul Farkas Imre. Trebuie să clarificăm situația privind proprietățile, pentru că CJT are clădiri pe terenul primăriei, dar și invers. Eu am transmis disponibilitatea CJT de a clarifica situația patrimonială, iar acum aștept din partea Primăriei Timișoara punctul de vedere și propunerea unei întâlniri”, a explicat la rândul lui Călin Dobra.

Reamintim că situația patrimonială a societății Aviația Utilitară SA este una cel puțin interesantă. Din cele câteva zeci de hectare de teren, 2,5 au… „decolat” spre o destinație necunoscută, fapt confirmat de două expertize efectuate anii trecuți, care i-au lăsat pe aleșii județeni cu gura căscată, dar nu i-au forțat să ia măsuri.

La ora actuală, se încearcă resuscitarea societății, căreia precedenta conducere i-a cerut lichidarea voluntară. Revenind la problemele patrimoniale, zona în care este situat Aerodromul Cioca este extrem de aproape de Timișoara și prezintă un mare interes pentru dezvoltatorii imobiliari.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Aerodromul Cioca din Timișoara se zbate între miză imobiliară și atracție turistică

  1. Mai bine sa termine de renovat CJT (daca se mai poate) castelul de langa mcdonald( daca nu pica la ce greseli au facut acolo constructorii )

  2. Nu a fost acolo aerodrom (fa o cautare google si citeste istoria aeroportului Timisoara) .. a fost abandonat si este o pasune … ATENTIE !, pasune inconjurata de multe puz-uri si zeci de case E/V/N, pasune pe care niste cretini cu avioane private decoleaza printre ele si zboara la altitudine foarte joasa. Unii din cretinii astia au ajuns in consiliul de administratie Aviatia Utilitara cu interes ca sa nu isi mute avionul de acolo din buza orasului. Daca fac aerodrom sa-l faca la km departare de spatiile rezidentiale asa cum prevad directivele europene de mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *