Aderarea României şi Bulgariei la Schengen, amânată până după 2017

Potrivit unor surse politice, Franţa a propus amânarea discuţiilor privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, iar reprezentanţii noştri au acceptat, relatează Realitatea TV.

Decizia privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi amânată din nou, în condițiile în care extinderea zonei Schengen nu figurează pe agenda reuniunii JAI, potrivit unor reprezentanţi ai preşedinţiei luxemburgheze a UE, citaţi de BNR, informează și site-ul Novinite.com.

Guvernul bulgar şi-a exprimat, în repetate rânduri, speranţa ca o aderare parţială la Schengen să fie supusă unui vot în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), din perioada 8-9 octombrie. Însă, pe agenda reuniunii se află doar probleme referitoare la criza refugiaţilor şi controlul la frontiere, informează Mediafax.

Potrivit acestor surse la curent cu situaţia, participanţii la una dintre ultimele reuniuni la nivel de ambasadori au eşuat să ajungă la un consens pe această temă, în contextul unei agende foarte încărcate cu privire la securitatea frontierelor şi la răspunsul faţă de criza refugiaţilor.

Guvernul bulgar aştepta, în octombrie, o decizie politică favorabilă faţă de aderarea la Schengen cu frontierele aeriene.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *