ACS Poli, pe loc retrogradabil! Echipa timişoreană a pierdut la Craiova, 0-1 cu CS Universitatea

Lucrurile se complică şi mai mult la gruparea-fanion a Banatului după runda cu numărul trei din play-out-ul Ligii I. În urma victoriilor obţinute vineri şi sâmbătă de echipele ilfovene FC Voluntari şi Concordia Chiajna, presiunea a fost mare, duminică, pe fotbaliştii alb-violeţi, căzuţi pe poziţia a şaptea, retrogradabilă.

Ei au evoluat în ultima zi a săptămânii la Craiova împotriva unei formaţii ce ţintea în timpul sezonului regulat o clasare în prima jumătate valorică. Din păcate, deznodământul întâlnirii de pe stadionul „Extensiv” nu le-a fost favorabil bănăţenilor.

Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0, graţie reuşitei semnate de Nuno Rocha în minutul 70, şut de la şase metri, după aşezarea de pe partea stângă a lui Măzărache, servit anterior, din aceeaşi bandă, de Ivan. Cel din urmă a fost, de fapt, cheia succesului oltenilor. Noua perlă a Craiovei a început partida ca mijlocaş ofensiv dreapta, zonă în care l-a avut ca adversar direct pe D. Popescu.

Fundaşul stânga polist l-a blocat excelent pe Ivan, aspect sesizat de antrenorii formaţiei alb-albastre, care l-au mutat pe jucător în cealaltă margine de teren, unde se apăra Belu.

Din acel moment au început problemele pentru ACS Poli. Tânărul internaţional curtat de echipe din cele mai puternice campionate ale Europei a trimis mingea în bară în minutul 34, iar înainte de finalul primei reprize a mai şutat o dată periculos, puţin pe lângă poartă. Au fost două avertismente ce au prefaţat golul amfitrionilor.

Florin Marin a încercat să ia măsuri, văzând că Belu nu se descurcă cu Ivan, şi l-a scos pe fundaşul dreapta timişorean, introcându-l pe Suarez, ca mijlocaş la închidere în locul lui Melinte, trecut în apărare în zona acoperită de cel înlocuit (min. 67). Însă nici Melinte nu a reuşit să blocheze acţiunile purtate cu repetiţie în acea parte a terenului şi la una dintre ele a „căzut” unica reuşită a meciului. Ivan a centrat de lângă cel pus să-i stopeze accesul în careu, Măzărache a prelungit la Nuno Rocha, care, nemarcat, a îndeplinit o simplă formalitate.

Dacă în prima repriză n-au contat în atac, timişorenii au fost activi în actul secund, după intrarea lui Bărbuţ. Hernandez (min. 49 – şut din careu în portar), Elek (min. 59 – şut periculos din lovitură liberă, din poziţie centrală, plasat, peste zid, portarul a scos cu dificultate), Ov. Popescu (min. 69 – bară, după un şut de pe stânga, noua zonă în care este distribuit mijlocaşul bănăţean) şi Bărbuţ (min. 77 – şut pe lângă poartă, din poziţie ideală, cu Iliev suflându-i în ceafă, bulgarul nepermiţându-i să-şi facă paşii de şut şi intrând din spate, fază la care timişoreanul a cerut penalty) au fost cei mai aproape de gol pentru formaţia de pe Bega.

Bărbuţ a scos în ultimul minut o eliminare, fiind faultat de Iliev, ultim apărător, însă era prea târziu ca ACS Poli să obţină măcar un punct în Bănie.

ACS Poli Timişoara: Strauss – Belu (Suarez ’67), Scutaru, Torres, D. Popescu – Melinte, Llorente – Hernandez, Zicu (Bărbuţ ’46), Ov. Popescu (Henrique ’80) – Elek.

„Am încercat să ajut echipa, sunt supărat pentru rezultat şi că n-am reuşit să marchez. I-am promis antrenorului că voi da totul când voi intra pe teren. Am 20 de ani şi vreau să arăt cât mai multe. Arbitrul nu a arărat penalty, dar eu zic că a fost! Păcat că n-am putut obţine mai mult la Craiova. Ne gândim tot mai mult la retrogradare, sunt dezamăgit că această pauză ne prinde pe un loc retrogradabil”, a declarat la final Cristian Bărbuţ.

„Este o presiune în plus pentru toţi cei care suntem implicaţi la această echipă, nu doar pentru mine. În prima repriză, Craiova ne-a surprins prin determinare. În a doua parte am jucat mai bine, am avut patru ocazii mari. Bărbuţ a intrat bine în joc, are o viteză extraordinară, dar nu a înscris. Lupta este foarte strânsă, Chiajna şi Voluntari au câştigat în această etapă, s-a văzut că o victorie te poate avansa destul de mult în clasament. Jucătorii au atitudine bună, se bat pentru rezultat, din acest punct de vedere nu am ce să le reproşez. Meciurile se dispută corect, la intensitate maximă, important este să nu pierzi”, a spus, la rândul său, antrenorul Florin Marin. „Trecem printr-o perioadă neagră, sperăm să ieşim repede din ea. A fost un meci şocant cu CFR Cluj, a urmat o săptămână grea pentru noi”, au fost şi cuvintele rostite la cald de căpitanul Cristian Scutaru.

Timişorenii, care înainte de a se urca, sâmbătă, în autocarul ce i-a dus la Craiova au mers să-l conducă pe ultimul drum pe fostul maseur polist Puiu Preda, au afişat, duminică, un mesaj prin care şi-au arătat încă o dată ataşamentul faţă de cel care i-a părăsit după o grea suferinţă. Înainte de primul fluier a fost ţinut şi un minut de reculegere.

Foto: gds.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns