Acesta este cel mai vizualizat videoclip YouTube din istorie

Platforma online YouTube a fost înfiinţată în urmă cu 11 ani, mai exact în anul 2005, de trei foşti angajaţi ai PayPal – Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim. Pe 14 februarie a fost practic lansată, iar pe pe 23 aprilie a fost încărcat primul clip pe Youtube. Avea 18 secunde și era denumit „Me at the zoo”.

În noiembrie 2006, Youtube a fost cumpărat de Google pentru 1,65 miliarde de dolari, iar astăzi a devenit un fenomen mondial, cu peste un miliard de utilizatori și filmulețe încărcate pe website la fiecare minut.

Artiștii din lumea întreagă își încarcă videoclipurile pe youtube și testează astfel rata succesului fiecărei melodii în parte.

Cel mai vizualizat videoclip din toate timpurile este Gangnam Style al lui Psy și în prezent număra aproape 3 miliarde de vizualizări.

Pe locul doi, la aproximativ 500 de milioane de vizualizări distanță este Wiz Khalifa featuring Charlie Puth cu melodia See you again. Urmează pe locul 3 Mark Ronson featuring Bruno Mars cu Uptown Funk.

Pe locul 4, tânărul Justin Bieber cu Sorry, care a ajuns la aproape 2 miliarde vizualizări. Acesta este urmat în clasament de Taylor Swift cu Blank Space locul 5, dar și locul 7 cu Shake it Off. Pe locul 6 este Adele cu celebrul hit Hello.

Locurile 8, 9 și 10 sunt ocupate de Major Lazer and DJ Snake featuring MØ cu Lean on, Get Movies cu Маша плюс каша și Enrique Iglesias featuring Descemer Bueno and Gente De Zona cu Bailando, care a depășit 1,5 miliarde vizualizări.

Sursa: bugetul.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Acesta este cel mai vizualizat videoclip YouTube din istorie

Lasă un răspuns