5 sfaturi care te ajută să-ți pregătești mașina pentru sezonul cald

După primii fulgi de nea, anvelopele de iarnă, kitul de urgență și cablurile de reîncărcare sunt pe listă fiecărui șofer. Însă, când zăpada se topește și primăvara începe, mașina are nevoie de cu totul alte pregătiri pentru a funcționa în siguranță întreg sezonul cald. Fii sigur că mașina este pregătită pentru drum cu ajutorul celor 5 pași de mai jos!

Treci la anvelope de vară

Când vine vorba de pregătirea mașinii pentru sezonul cald, primul și cel mai important lucru este să achiziționezi un set de patru anvelope de vară pe dimensiunea de care ai nevoie. Una dintre cele mai populare dimensiuni este 205/55R16 pentru că se regăsește la o diversitate de mașini precum Audi A3/A4/A6, Ford Focus/Modeno, Merdeces C, Seat Leon, Skoda Octavia/SUperb, Renault Megane, Toyota Avensis, Volkswagen Golf/Passat, BMW Seria 3.

Apoi, apelează un service specializat pentru a le monta. Anvelopele de vară sunt special concepute pentru a păstra aderența pe carosabil uscat sau ud, iar tu vei ști că circuli în siguranță până când vor scădea din nou temperaturile. Depozitează anvelopele de iarnă la un hotel de anvelope sau într-un loc ferit de umezeală și lumina puternică a soarelui.

Dacă ai ales un set de anvelope all season, la începutul primăverii verifică gradul de uzură al benzii de rulare la un service auto și controlează presiunea roților. Dacă uzura nu este uniformă, este posibil să trebuiască să verifici geometria roților.

Curățenia de primăvară se aplică și mașinii tale

După o iarnă lungă, mașina ta are nevoie de un mic refresh care începe cel mai bine cu o curățare exterioară și interioară ca la carte. Aspiră fiecare colțișor și aplică un strat nou de ceară pe exterior. Mașina va arăta ca nouă, iar tu vei avea o stare de spirit excelentă la volan!

Testează bateria

Capacitatea bateriei scade semnificativ pe vreme rece, de aceea este foarte important să apelezi la un service auto și, implicit, la un mecanic care să o examineze și care să te asigure că rulează
la capacitate maximă în noul sezon.

Dacă bateria mașinii este mai veche de 4 ani și durează câteva secunde până când motorul pornește, testarea ei este cu atât mai importantă.

Verifică frânele Înainte să te aventurezi spre noi călătorii, asigură-te că frânele mașinii funcționează 100%. Dacă zgomotul produs în momentul frânării este puternic sau pedalele se apasă greu, fii pregătit pentru o inspecție la un mecanic auto sau pentru achiziția unor pedale de frână noi.

Inspectează ștergătoarele și luminile

Zăpada sau gheața poate afecta starea ștergătoarelor mașinii tale în timpul iernii. Fii sigur că ștergătoarele funcționează la capacitate maximă (nu au forme de uzură) pentru ploile torețiale de primăvară și vară.

Apoi, verifică luminile interioare și exterioare ale mașinii. O lumină defectă, în special la farurile din față, poate produce situații periculoase pe carosabil. Nu fă niciun compromis în ceea ce privește luminile. Pentru siguranță maximă, asigură-te că toate luminile
funcționează perfect!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns