400 de români aflaţi în vacanţă pe litoralul turcesc roagă autorităţile să-i aducă acasă!

Situaţie critică în Turcia. În urma loviturii de stat de azi noapte, 400 de români aflaţi în concediu pe litoralul turcesc au înroşit linia telefonică a Ministerul Afacerilor Externe pentru a-i ajuta să ajungă acasă. Până în acest moment, oficialii MAE spun că nu există cetăţeni români, aflaţi în Turcia, care să fi fost victime sau persoane care să fi fost rănite în urma incidentelor din Turcia.

Ministerul de Externe le recomandă românilor care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare şi să râmână în casele sau locurile de cazare, iar celor care au intenţia de a călători spre această ţară să evite deplasările. Minsterul anunţă totodată că din informaţiile pe care le are până acum, nu sunt victime în rândul cetăţenilor români aflaţi în Turcia, iar o celulă de criză care şi-a continuat activitatea toată noapte pentru a oferi asistenţă consulară şi pentru a păstra legătura cu firmele şi companiile de turism, care oferă vacanţe în această ţară.

Totodată, o echipă a Consulatului General al României la Istanbul a mers la Aeroportul Internaţional Atatürk din oraş pentru a-i ajuta pe românii de acolo. Până în prezenţ au fost primite aproape 400 de apeluri telefonice. Românii au la dispoziţie un număr de telefon gratuiţ 0 800 800 407, accesibil din ţară, şi o adresă de email – [email protected]

La rândul lor, românii aflaţi în Turcia pot suna numerele de telefon puse la dispoziţie de Ministerul de Externe, care oferă informaţii suplimentare pe pagina sa de internet.
Diplomaţia de la Bucureşti ţine, de asemenea, să precizeze că, potrivit datelor pe care le are în momentul de faţă, frontiera terestră dintre Turcia şi Bulgaria este închisă în sensul de ieşire din Turcia.

radioresita.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns