2020 va fi an bisect. Atenție maximă! Ce îți poate aduce ghinion

Se stie despre anii bisecti ca sunt speciali prin faptul ca au o zi in plus, adica 366 de zile in loc de 365. Tocmai ca urmare a acestui element aparte, s-au creat nenumarate mituri in jurul lor.

CITEȘTE ȘI: Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Anii bisecti sunt o solutie de compromis gasita pentru a nu exista desincronizari intre anul calendaristic si cel astronomic, mai precis intre calendarul gregorian dupa care ne ghidam si miscarea de revolutie a Pamantului, care se petrece intr-un anumit interval de timp: Pamantul face o rotatie completa in jurul Soarelui nu in 365 de zile fix, cate are calendarul, ci in 365.2422 zile, adica 365 de zile si cateva ore. Ei bine, aceste extra-ore trebuie adunate si convertite periodic (in principiu, o data la 4 ani) intr-o zi suplimentara adaugata in calendar. De o astfel de zi – 29 februarie – ne vom bucura si in anul 2020.

Un an care nu este multiplu de 4, nu este niciodata an bisect. Toti anii bisecti sunt divizibili cu 4.

Daca se divid si cu 100, atunci nu sunt ani bisecti, decat daca se divid si cu 400. Suna complicat, dar este destul de simplu de calculat.

Anii bisecti sunt considerati ani dificili, complicati, in care intampinam tot felul de obstacole.

An bisect 2020. Se spune ca intr-un an bisect nu este bine sa iei decizii care urmeaza sa-ti schimbe cursul vietii sau sa te afecteze pe termen lung. De exemplu, n-ar fi bine sa te muti, sa-ti dai demisia, sa faci achizitii importante. Nici sa demarezi proiecte de amploare nu este indicat, precum constructia unei case ori schimbarea resedintei.

Daca te casatoresti sau divortezi intr-un asemenea an, alegerea nu ar fi una benefica pentru tine – casatoriile se pot destrama curand, iar divortul se dovedeste o alegere proasta, pe care o regreti, pentru ca nu-ti vei gasi pereche multa vreme.

An bisect 2020. In anumite zone de pe glob se considera ca, daca te casatoresti chiar pe 29 februarie, vei avea parte de mult noroc in casnicie, insa in alte regiuni, tocmai aceasta data este considerata cea mai fatidica din tot anul pe plan amoros.

Pana la urma, toate sunt simple mituri, fara nicio baza stiintifica.

Cei nascuti pe 29 februarie ar fi oameni deosebiti, cu inzestrari speciale si cu o misiune importanta pe Pamant, poate chiar cu puteri care depasesc sfera normalului. Singurul ghinion daca te-ai nascut intr-o astfel de zi pare a fi acela ca nu te poti sarbatori in fiecare an… de ziua ta, insa desigur ca o poti face cu o zi inainte sau dupa.

Citește mai mult AICI 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns