CS Studenţesc Medicina Timişoara şi-a întărit ambele echipe de seniori

Clubul de şah Medicina Timişoara a perfectat două mutări pentru a-şi întări lotul înaintea principalelor competiţii din acest an.

Ioan Marasescu„Prin desfiinţarea Apei Nova Bucureşti, doi jucători de top ai eşichierului românesc, marele maestru Mihail Marin şi Luminiţa Cosma, titulari ai echipei olimpice a României, au venit la Medicina Timişoara, întărind considerabil în special echipa feminină”, ne-a dezvăluit maestrul internaţional Ioan Mărăşescu, antrenor, căpitan şi director al CS Studenţesc Medicina Timişoara.

El are deja un motiv de satisfacţie, juniorul Ştefan Tomici încheind astăzi pe locul al cincilea la Openul Internaţional al României, competiţie desfăşurată la Alba Iulia şi care a fost câştigată de Vladislav Nevednichy, de la AEM Luxten Timişoara.

Pe poziţia a şasea s-a clasat Marius Manolache, coleg cu Ştefan Tomici la CS Studenţesc Medicina.

„Openul Internaţional al României este o întrecere puternică organizată de Federaţia Română de Şah. Surpriza este Ştefan Tomici, un junior de 18 ani pe care nu l-a creditat nimeni să ajungă atât de sus. El l-a bătut pe Andrei Istrăţescu, un român care joacă pentru echipa olimpică a Franţei. Tomici este un şahist de mare viitor. I-am spus să-şi schimbe mentalitatea, să nu mai aibă frică la concursuri. Tracul este normal, dar frica – nu. Acum a făcut primul pas în acest sens, mai are două turnee în care să-şi completeze această schimbare de mentalitate. I-am spus că nu are ce să apere, ci are doar de câştigat la concursuri”, ne-a mai spus Ioan Mărăşescu.

CS Studenţesc Medicina Timişoara a fost desemnată echipa anului la sporturi neolimpice în cadrul galei pe care Primăria Timişoara a organizat-o, ieri, la Sala Filarmonicii Banatul.

De asemenea, Ioan Mărăşescu a fost nominalizat la antrenori, alţi trei reprezentanţi ai clubului de şah timişorean, şi anume Cătălin Ardelean, Radu Doroş şi Ştefan Tomici, primind, în lipsă, diplome pentru rezultate deosebite.

Următoarea bornă internă importantă este Campionatul Naţional individual masculin şi feminin, care va avea loc în perioada 5-16 aprilie la Olăneşti.

Medicina va deplasa un lot cu aspiraţii la titlu din care vor face parte următorii sportivi: Mihail Marin, Vlad Jianu, Teodor Anton, Alexandru Stanciu, Ştefan Tomici (la masculin), Luminiţa Cosma, Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu şi Daria Vişănescu (la feminin).


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns