BC Logic Margina, pepinieră de baschet

Comuna timişeană Margina se mândreşte cu o pepinieră de baschet. BC Logic este numele echipei formate din eleve ale şcolii gimnaziale „Sorin Titel”.

În mod surprinzător, antrenorul tinerelor jucătoare nu este un profesor de sport, ci unul de… matematică. Petru Simionescu îşi împarte timpul între aruncări la coş şi teoreme.

Iar satisfacţia este pe măsură: instituţia de învăţământ din Margina are două jucătoare legitimate la CSŞ Bega Timişoara, pe Silvana Mihăescu şi Roxana Vulpeş, şi alte două la CSU Braşov – Adela Popovici şi Ana Mareniuc.

BC Logic Margina baschet 2Pe lângă promovarea junioarelor la centre mai importante, BC Logic şi-a trecut în cont şi câteva rezultate de excepţie la nivel judeţean şi chiar pe plan naţional: locul întâi la Cupa Fun Sports la categoria de vârstă U13 (Braşov, 2015), locul al doilea la etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (Timişoara, 2015), locul întâi la etapa zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (Lugoj, 2014 şi 2015), locul al doilea la Cupa Timişoara (2014) şi locul întâi la Cupa Fabric (Tomeşti, 2014).

La acestea se adaugă alte câteva participări la Cupa Fun Sports, în 2014 şi 2015, la categoria babybaschet, turnee încheiate de fiecare dată pe poziţia a patra.

Într-o zonă care nu se evidenţiază şi printr-un nivel ridicat al calităţii vieţii, dificultăţile sunt, evident, mari.

Directoarea Angelica Popovici, în funcţie din 2002 şi profesoară de chimie şi fizică de 32 de ani, ne-a spus următoarele: „Este foarte greu, pentru că le aducem pe fete de la Coşteiu de Sus, Breazova şi Sinteşti. Trimitem autobuzul după ele, facem eforturi mari. Primăria ne ajută cu motorină şi cu o sumă de bani pentru transportul la competiţia de la Braşov”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns