Bega Belinţ, fruntaşă în sezonul reactivării

CS Bega Belinţ este numele proiectului fotbalistic demarat, în vara trecută, în comuna situată în estul judeţului Timiş.

Este vorba, mai exact, despre reactivarea sub aceeaşi denumire, după o pauză de doi ani, a echipei locale.

Motivul renunţării la sportul-rege în 2013 ni l-a expus primarul Florin Laza, el referindu-se şi la situaţia actuală a trupei din Belinţ: „Avem o echipă de tradiţie. Înainte, foarte mulţi băieţi jucau din plăcere, apoi a venit o generaţie care a vrut bani şi s-a terminat cu fotbalul serios. Baza sportivă este omologată: avem vestiare noi, iar terenul este împrejmuit. Susţinerea financiară vine de la primărie şi de la câţiva sponsori privaţi. Am vrut ca în echipă să fie numai copii din Belinţ. Am luat băieţi de la şcoală şi jucători din localitatea noastră care au fost la Lugoj. Ei sunt foarte mulţumiţi, le dăm o masă după meciuri. În septembrie ne-am înscris în campionat, iar până în decembrie, când am alocat banii pentru fotbal, toate cheltuielile s-au făcut din sponsorizări. Avem jucători cu vârsta cuprinsă între 14 şi 22 de ani. Valentin Podean, fost jucător la Poli, este antrenor, iar Adin Buză – preşedinte”.

La jumătatea ediţiei 2015-2016 a Campionatului Municipal Lugoj, CS Bega Belinţ se află pe poziţia a treia în seria I, cu 17 puncte, la opt lungimi în urma liderului Voinţa Iosifalău. Locul al doilea este ocupat de Voinţa Tormac (24p).

Foto: Facebook (Bega Belinţ)


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns