124 de români exploataţi în Belgia. 4 milioane de euro amendă pentru patronul care nu-i plătea

124 de români au fost exploataţi în Belgia, iar patronul care nu i-a plătit a fost judecat miercuri, având de dat 4 milioane de euro, amendă.

Un bărbat de 62 de ani de la Ruiselede a fost judecat la Bruges pentru exploatare socială și trafic de ființe umane.

Managerul unei companii de construcţii aflată acum în faliment, el poate sta doi ani la închisoare, iar amenda pentru ceea ce a făcut se ridică la 4 milioane de euro.

Cre-Axis este firma pentru care au lucrat 124 de români. Lucrătorii au câștigat doar 5 până la 6 euro pe oră și au trebuit să lucreze până la 300 de ore pe lună. Potrivit procurorului, românii au fost pur și simplu jucăriile șefilor lor.

Astfel, salariile au fost reținute în mod arbitrar, de exemplu, dacă un lucrător a întârziat în curtea pentru o scurtă pauză.

În octombrie 2013, Marc V.N. a fost arestat, iar procurorul a solicitat doi ani de închisoare şi o amendă de 576,00 euro. Compania sa, care e în faliment, va trebui să plătească 3,4 milioane de euro. Ancheta a arătat că mai mult de 1 milion de euro este frauda firmei.

Salariile prea mici au generat un profit de peste 1,3 milioane de euro.

La proces, inculpatul a spus că nu e vorba deloc despre exploatare, că s-a purtat frumos cu angajaţii români şi i-a cazat în condiţii civilizate, „cu internet şi cablu tv.”

Pronunţarea sentinţei a fost stabilită pentru data de 9 ianuarie 2019, conform observator.tv.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns