​​VIDEO Timişoara, oraşul în care privaţii pot face petreceri legale în clădirea multi-seculară a Muzeului de Artă

Petrecere stil Marele Gatsby cu muzica la maximum, masini de epoca, tunsori din anii ’20 si sampanie din plin, in inima unui muzeu de arta? Da, se poate la Timisoara, si e perfect legal.

Asa si-a sarbatorit ziua de nastere un om de afaceri timisorean, chiar in palatul vechi de 250 de ani care gazduieste Muzeul de Arta, spre surprinderea turistilor si a localnicilor care au trecut joi seara prin Piata Unirii.

Marcel Martinas, proprietarul unei clinici stomatologice din Timisoara si al unei firme de distribuire cosmetice, a implinit joi varsta de 35 de ani. El a ales sa sarbatoreasca in stilul Marelui Gatsby, chiar in centrul Timisoarei.

Astfel, joi seara, in Piata Unirii din Timisoara, chiar in fata Muzeului de Arta, intr-o zona pietonala, era parcata o masina de epoca. In masina si in jurul acesteia, in jur de 20 de invitati fumau trabucuri incercand sa intre in pielea personajelor din Marele Gatsby, in timp ce erau filmati cu o drona.

Cum a fost insa posibila o asemenea petrecere in sediul Muzeului de Arta din Timisoara? Totul e legal, gratie unei decizii din decembrie anul trecut a Consiliului Judetean Timis. Astfel, hotarare nr. 223 adoptata de CJ in 16 decembrie 2015 prevede ca sala Baroc a Muzeului de Arta poate fi inchiriata pentru evenimente private sau ale unor institutii publice.

In incercarea de a aduce noi venituri in bugetul institutiei, consilierii judeteni din Timis nu s-au impiedicat de faptul ca Palatul Baroc, care gazduieste Muzeul de Arta, are venerabila varsta de aproape 250 de ani, potrivit paginii oficiale a Muzeului.
Intre timp, video-ul a fost facut privat.

Pentru o petrecere privata pretul este de 4000 de lei. La care se adauga inca 200 de lei pentru catering, inchirierea holului costa 300 de lei, iar scaunele si statia de amplificare inca 200 de lei. Pentru evenimente organizate de institutii publice si evenimente culturale, pretul de inchiriere pe eveniment este de 2500 de lei. Si subsolul poate fi inchiriat pentru suma de 50 de lei pe ora.

Afaceristul a mai fost surprins la petreceri extravagante in prezenta lui Ilie Nastase si a lui Mihai Leu, conform hotnews.ro.

VEZI VIDEO AICI


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “​​VIDEO Timişoara, oraşul în care privaţii pot face petreceri legale în clădirea multi-seculară a Muzeului de Artă

 1. Dragilor imi vine sa plang si sa rad in acelasi timp! sa plang deoarece distrugem singurul lucru fromos in Timisoara creat de Habsburgi (cladirile) si sa rad, ca un oltean borat crede ca este Marele Gatsby!

  Marcel ai stiut sa te urci in tramvai cand ai venit la Timisoara?

  Sper ca d-l Robu, ca intelectual, apreciaza si protejeaza comoara orasului.

  Va pup…

 2. Dragilor imi vine sa plang si sa rad in acelasi timp! sa plang deoarece distrugem singurul lucru fromos in Timisoara creat de Habsburgi (cladirile) si sa rad, ca un oltean borat crede ca este Marele Gatsby!

  Marcel ai stiut sa te urci in tramvai cand ai venit la Timisiara?

  Sper ca d-l Robu, ca intelectual, apreciaza si protejeaza comoara orasului.

  Va pup…

 3. Sala baroca a fost renovata cu bani foarte multi, care se vor dovedi a fi fost cheltuiti inutil, daca vor continua party-urile in locatie. Cei 2500 de lei, taxa decisa de inconstientii din CJTimis care au aprobat aceasta aberatie, nu ajung nici pentru a renova 1 cm din aceasta sala. Acest gen de exploatare a unei cladiri din secolul XVIII este o adevarata crima culturala. Vibratiile produse de muzica data la maximum si sariturile dansatorilor afecteaza nu doar Sala Baroca, ci intreaga cladire, luminile puternice de la reflectoare afecteaza decoratiunile din muzeu si in mod expres cele din Sala Baroca, la fel caldura produsa de participanti. Incercand sa organizam un eveniment in sala baroca, inainte de epoca Neuman, am fost refuzati pe motiv ca sala contine decoratiuni extrem de sensibile la diferiti factori, inclusiv de modificari de temperatura. Cine va plati daunele aduse salii si cladirii – desteptii care au votat tampenia asta in CJT. Trebuie sesizat Ministerul Culturii

Lasă un răspuns