Virgil Ianţu, amintiri din copilăria petrecută la Timişoara

Mirosul de tei i-a adus aminte lui Virgil Ianţu de perioada copilăriei. Artistul a scris un comentariu pe blogul său prin care atrage atenţia părinţilor să aibă grijă de copiii lor, dacă vor să reuşească în viaţă.

Timişoreanul povesteşte despre perioada claselor primare urmate la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, unde cursurile erau intense, iar de joacă avea timp rar, „pe furiş”, câteodată în orele de matematică.

iantu

Ianţu povesteşte despre munca intensă pe care a depus-o la un liceu de specialitate, dar şi de faptul că nu a fost un elev model, fiind mai mereu scos la careu pentru indisciplină.

Cu toate acestea, spune el, în acea vreme şcoala trebuia făcută cu seriozitate, iar între copii exista concurenţă. Deşi era greu, atunci majoritatea o reprezenta vârfurile, iar acum este tocmai invers.

„Începeam orele de cultură generală de dimineaţa, continuam cu cele de specialitate şi apoi la studiu, fiecare cu instrumentul lui, acasă sau la şcoală. Bun, dar aveam de făcut şi temele pentru a doua zi la toate materiile, cultură generală şi specialitate.

Toate astea de luni până sâmbătă inclusiv. Dar cea mai frumoasă era duminica ce începea cu nişte frumoase ore de meditaţie, acasă la profesorul meu de vioară. Frumos, nu?”, scrie timişoreanul.

El consideră că există salvare şi pentru copiii din ziua de azi: „Putem da vina pe sistem, pe oricine, dar nu asta e soluţia. Soluţia este să ne pese de ce fac copiii noştri, de ce şi cât învaţă, de cum, unde şi cu cine îşi petrec timpul liber.

Haideţi să îi apropiem cât mai tare de noi. Doar aşa le putem arăta o cale pe care o considerăm noi bună, aşa îi facem să vorbească despre problemele pe care le au”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

  • Mere de Sânpetru

    Dacă cineva nu a avut copilărie, să nu citească mai departe. Cum eu am avut și încă una trăită din plin, alături de alți copii de pe strada mea din sat …