Vila avocaților timișeni, în zodia ghinionului

vila avocatilor

În urmă cu circa zece ani, conducerea de atunci a Baroului Timiș a decis, cu acordul membrilor săi, ca avocații bănățeni să aibă un loc al lor unde să se relaxeze, departe de agitația din oraș.

Pentru că se adunaseră niște bani frumoși din contribuția pe care avocații o dau, lunar, și pentru că exista riscul ca acești bani să fie ceruți, la un moment dat, de București, s-a hotărât investirea lor într-un bun imobil, care să rămână în patrimoniul baroului timișean.

Zis și făcut. Împreună cu filiala timișeană a Casei de Asigurări a Avocaților, a-a achiziționat un teren în zona montană Văliug, pe care ulterior s-a ridicat o vilă, cu scopul de a fi dată în folosința exclusivă a avocaților. Aceștia aveau dreptul, fiecare, la câte patru zile gratuite de cazare pe an.

O bună bucată de timp, a funcționat în acest regim. Apoi, consiliul baroului a decis că vila poate fi exploatată și în alte scopuri, decizând, astfel, să o și închirieze altor doritori din afara breaslei avocațești. Totul a mers bine până în 2013, când un incendiu, izbucnit accidental de la o scânteie, a devastat imobilul aproape în totalitate. Pagubele au fost majore.

Fiind sub presiunea timpului, pentru că era luna martie și existând riscul ca ploile să se infiltreze prin acoperișul distrus, conducerea Baroului Timiș, care, între timp, se schimbase, a decis să contracteze cât mai repede o firmă de construcții care să reabiliteze de urgență clădirea.

La recomandarea unor avocați din județul învecinat, s-a decis să se apeleze la societatea Wood Joinery, din zona Carașului. S-a încheiat un contract în acest sens, urmând ca firmă să repare acoperișul și mansarda, acestea fiind cele mai afectate de incendiu. Numai că această societate (care astăzi este în insolvență) nu și-a prea îndeplinit obligațiile, în sensul că reparațiile au fost făcute cam de mântuială, reprezentanții baroului fiind nevoiți să renunțe la serviciile acesteia.

Apoi, a fost contractată o a doua firmă, CSP Activ Consproiect, pentru finalizarea lucrărilor aferente celorlalte două nivele ale clădirii. Între timp, însă, ploile au început să se infiltreze prin acoperișul pe care prima societate nu l-a reparat corespunzător, motiv pentru care s-a decis ca a doua firmă să se ocupe și de aceste reparații.

Lucrările necorespunzătoare efectuate în continuare însă i-au determinat pe avocați să renunțe și la acest constructor (care, între timp, intrase și el în insolvență) și să caute, din nou, altul.

Cel de-al treilea constructor a executat, în final, ceea ce a mai rămas din lucrare și, din câte se pare, în momentul de față, vila avocaților este aproape funcțională. Problemele mari au apărut însă și pe cale administrativă, întrucât lipsește avizul pompierilor, dar și recepția finală a lucrărilor, acest ultim aspect făcând și subiectul adiacent al unui litigiu aflat pe rolul Tribunalului Caraș-Severin, în care se dezbate insolvența celui de-al doilea constructor.

Din păcate, însă, după ce au trecut prin atâtea probleme (care nu s-au rezolvat integral, întrucât avocații încearcă acum să recupereze, în instanță, o parte din bani de la primul constructor) și s-au cheltuit atâția bani, membrii baroului timișean nu știu ce întrebuințare să-i dea imobilului în momentul de față, părerile fiind împărțite.

Membrii mai tineri ai baroului nu par încântați de ideea de a petrece câteva zile la cabană, în timp ce avocații mai în vârstă ar dori ca vila să revină la destinația inițială. Unii vor ca vila să fie vândută, alții, închiriată (deși, până în prezent, nu s-au găsit doritori pentru aceste oferte).

Cert este că avocații timișeni nu au reușit să ajungă la un consens în privința modului de utilizare a acestui imobil care, dacă în următorii ani, nu va avea ocupanți, se va degrada ca orice casă nelocuită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vila avocaților timișeni, în zodia ghinionului

  1. Acest articol,referitor la Vila Avocatilor din Timisoara, mie mi-a rascolit amintiri dureroase despre ,,acea veche conducere a Baroului” ca si cei 5 (cinci) avocati ce m-au usurat de sume de bani, mințind că mă apără dar… Unul m-a vândut părții adverse, actele-dovezi ascunzându-le 2 ani si depunandu-le la dosar după darea sentinței.Al doilea cerand bani , dar fără a deschide un dosar .Al treilea disparand din Timisoara, după ce am platit să fiu reprezentat.Al patrulea dandu-i bani pentru reprezentare in evacuare disparand ca nr 3.Al 5 lea neputand aproape 6 luni sa-mi prezinte o sentință a Curții de Apel din diferite motive numai de avocat știute. Țin a preciza caNICI UNUL NU A FOST INVSTARE SA-MI DEA CHITANȚE CONFORM SUMELOR ÎNCASATE.Dupa cum se vede , conform proverbului, Dumnezeu are grije de noi toți
    Imi cer pe aceasta cale scuze tuturor avocatilor cinstiți din Timișoara, ce m-au ajutat să recuperez, ceeace alții mi-au furat.
    Sanatate si La multi ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *