VERDICT în cel mai lung şi răsunător proces din Timişoara! După 24 de ani…

casa cu atlanti

Cel mai lung proces din Timişoara s-a încheiat. După litigii care s-au întins pe parcursul a 24 de ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în privinţa imobilului cunoscut sub denumirea „Casa cu Atlanţi”, situat la capătul străzii Alba Iulia (înspre Piaţa Libertăţii).

Instanţa supremă a confirmat, defintiv şi irevocabil, calitatea de proprietar a firmei „Indus”, fiind respins recursul declarat de Biserica Ortodoxă Sârbă. Astfel, se încheie un lung şir de procese, începute încă din 1993, care au făcut din „Casa cu Atlanţi” unul dintre cele mai controversate şi mediatizatre cazuri.

Clădirea nu a putut intra într-un proces de amenajare tocmai datorită acestor litigii interminabile, care nu permiteau obţinera avizelor şi autorizaţiilor necesare. Odată finalizat procesul juridic, vor demara demersurile pentru renovarea şi punerea în valoare a acestei clădiri, declarată monument istoric.

„Imobilul va primi o nouă înfăţişare şi va avea o destinaţie comercială. Va trebui reproiectat şi se vor face amenajări care să-l poată integra într-o Timişoară capitală culturală europeană. Sperăm ca, odată cu finalizarea lucrărilor de renovare, Casa cu Atlanţi sau Casa Makry, aşa cum o vom redenumi, va deveni un imobil-emblemă al oraşului, iar toate controversele legate de această clădire vor fi doar istorie”, a declarat Mirel Ceulescu, asociat al firmei „Indus”, proprietara imobilului.

Firma „Indus” s-a judecat pentru clădirea respectivă cu Biserica Ortodoxă Sârbă, iar procesul a trenat tocmai datorită legislaţiei inconsecvente. Concret, apăreau alte şi alte acte normative care permiteau reprezentanţilor bisericii să deschidă noi procese.

Firma „Indus” a cumpărat imobilul în perioada 2003-2004, de la Mujea Marcelini, personaj devenit celebru în anii 1990 datorită unor afaceri de corupţie. La rândul său, Mujea Marcelini cumpărase Casa cu Atlanţi în 1996 de la firma „Termovest”.

Întinsă pe trei nivele şi cu o suprafaţă desfăşurată de 4.000 de metri pătraţi, clădirea se va numi Casa Makry, în onoarea lui Thomas Makry, un negustor aromân care a construit clădirea în perioada 1812-1816.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “VERDICT în cel mai lung şi răsunător proces din Timişoara! După 24 de ani…

  1. Pai spuneți și cine este patronul firmei indus nu este cumva familia Jumanca?Și cum au pus mâna pe toate clădirile din Timișoara?

  2. Biserica ortodoxa sarba este sigur proprietara de drept. Din pacate nu au avut avocatii Arhiepiscopiei Romano- catolice, care au recuperat o b8una parte din patrimoniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *