Un judecător, un celebru chestor de poliţie şi patru subalterni, un viceprimar şi un funcţionar de la Mediu, trimişi în judecată la Curtea de Apel Timişoara

judecata

Un judecător, un celebru chestor de poliţie şi patru subalterni, un viceprimar şi un funcţionar de la Mediu, trimişi în judecată la Curtea de Apel Timişoara. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de strămutare formulată de judecătorul Ovidiu Galea, trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pentru fals în declaraţii, alături de chestorul Liviu Popa, patru foşti subalterni ai ofiţerului şi un funcţionar al APM Bihor.

Procesul, care se derulează în prezent în Camera Preliminară a Curţii de Apel Oradea, va continua la Curtea de Apel Timişoara. „Instanţa a menţinut actele îndeplinite în faţa instanţei de la care s-a dispus strămutarea. Soluţia este definitivă”, a declarat, joi, grefierul Stelian Bodeanu de la Biroul de Presă al Înaltei Curţi.

Procurorii DNA Oradea i-au trimis în judecată luna trecută pe chestorul Liviu Popa, comisarul şef Remus Indrei, ginerele acestuia Eugen Balint, comisarul şef Dorin Vesa, fost şef la Poliţia Rurală Beiuş, agentul şef principal Gheorghe Bat, agentul şef principal Raul Rotar, Minodora Pătroc, consilier superior la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, consilierul judeţean Nicolae Bodea, Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, şi judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, cel din urmă acuzat că a ascuns în declaraţiile de interese apartenenţa la o lojă masonică. Galea a fost suspendat din magistratură.

Potrivit ebihoreanul.ro, rechizitoriul descrie Poliţia Bihor ca pe o instituţie cangrenată de corupţie, de jos până la şeful Inspectoratului, felul în care apartenenţa la Loja masonică Ţara Crişurilor a fost folosită ca paravan de chestorul Liviu Popa şi judecătorul Ovidiu Galea pentru a proteja interesele „fraţilor masoni” bihoreni, dar şi cum înaltul ofiţer s-a întovărăşit cu politicieni corupţi, cum era fostul primar al Beiuşului, Adrian Domocoş, ajungând să-i decoreze în loc să-i ancheteze, să le ceară şi să primească mită în numele instituţiei, dar şi „pe persoană fizică”.

Ultimul episod al serialului dezvăluie un caz halucinant de trafic de influenţă pornit de o banală amendă rutieră şi care i-a condus pe procurorii DNA Oradea până la vârful ministerelor Apărării şi de Interne.

Sursa: ebihoreanul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *