Tânăr închis pe nedrept de judecătorii timişoreni, despăgubit cu 300.000 de lei

Curtea de Apel Bucureşti obligă Guvernul să țină cont, când va impune restricții, doar de testele COVID, nu de vaccinare

În anul 2009, Daniel, un tânăr de 27 de ani, a fost arestat și, ulterior, trimis în judecată de procurorii DIICOT Timișoara pentru asociere în vederea săvârșirii de operațiuni financiare frauduloase. Tânărul, care lucra de mai mult timp în Irlanda cu forme legale, a fost acuzat că s-a asociat cu alte persoane (trimise și ele în judecată în același dosar) în scopul de a falsifica mai multe carduri electronice de plată.

Doi ani mai târziu, este condamnat de Tribunalul Timiș la trei ani de închisoare, sentință rămasă definitivă și în căile de atac înaintate la Curtea de Apel Timișoara, respectiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

A stat două luni în arest preventiv plus încă un an și jumătate după ce a fost condamnat. După ispășirea pedepsei, Daniel promovează o nouă acțiune în justiție, de revizuire a dosarului, care se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Aici, tânărul își motivează acțiunea arătând că numele său a fost asociat cu cel al altui inculpat din dosar doar prin prisma faptului că sora sa (care nu a fost audiată ca martor) i-a împrumutat acestuia o sumă, provenită din banii pe care îi trimitea ocazional din Irlanda.

Timişoara, capitala europeană a boschetarilor? Un parc de joacă pentru copii a fost transformat într-un focar de infecție

Analizând cauza și probele existente la dosar, instanța supremă decide că dosarul trebuie trimis înapoi la Tribunalul Timiș, pentru a fi rejudecat. Aici, completul de judecată constată că procurorii nu au putut proba vinovăția tânărului, motiv pentru care îl achită de toate acuzațiile care i-au fost aduse. Soluția a fost confirmată, apoi, și de Curtea de Apel Timișoara.

Cu alte cuvinte, cele două instanțe care, inițial, l-au găsit vinovat și l-au condamnat în cele din urmă l-au achitat. Pentru eroarea judiciară comisă, tânărul a fost ”compensat”, prin acțiune judecătorească, cu 300.000 de lei daune morale, deși ceruse mai mult.

Banii vor fi plătiți de statul român, dar nu din buzunarul magistraților care l-au trimis în judecată și care l-au condamnat inițial, ci din al celorlalți contribuabili.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tânăr închis pe nedrept de judecătorii timişoreni, despăgubit cu 300.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *