Sunteţi în căutarea unei locuinţe în zona Timişoarei? Acestea sunt CAPCANELE de care trebuie să vă feriţi

chei casa

Achiziționarea unei locuințe nu este întotdeauna un lucru ușor. Oamenii își stabilesc un buget, iar apoi, în funcție de acesta, încep să se orienteze pe o piață imobiliară plină de capcane.

O bună parte dintre cumpărătorii care și-au căutat o locuință au fost surprinși să constate că, deși nu aveau de gând să apeleze la agențiile imobiliare din cauza comisioanelor mari practicate (în jur de doi la sută din suma cerută de proprietar), au ajuns, în final, să cumpere tot prin intermediari.

Citeşte şi: PSD pregăteşte un mare miting, „să îşi facă auzită vocea şi românii care nu sunt ai lui Iohannis”

La Timișoara, agențiile au ajuns să acapareze întreaga piață imobiliară, preluând toate locuințele scoase la vânzare și promovându-le apoi prin intermediul unor anunțuri publicitare. Știind că firmele au interes să-și vândă imobilele pe care le au în baza de date, unii vânzători se lasă pe mâna acestora, fiind astfel mai greu de identificat de cumpărători fără sprijinul intermediarilor. Evident, în acest caz, cumpărătorii trebuie să își reconsidere bugetul, astfel încât să plătească și comisionul agenției.

Cei care nu-și permit să aloce în plus câteva mii de euro pentru comision fie renunță să mai cumpere, fie apelează la bunăvoința vânzătorului, încercând să-l convingă să mai scadă din preț.

Unele date, ascunse de agenții imobiliari

Un alt aspect de care trebuie ținut seama vizează criteriile care ridică prețul unei locuințe. În general, în anunțurile publicate de firme se pune accent pe îmbunătățiri precum tâmplăria PVC, centrala termică, gresia, faianța, distanța față de piață și școli etc.

Nu întotdeauna însă aceste detalii sunt în beneficiul cumpărătorului. Acesta ar trebui să cunoască anumite date tehnice, pe care însă agenții imobiliari nu i le vor spune. De exemplu, faptul că o centrală termică de apartament are o viață medie de zece ani. La expirarea acestei perioade, în urma unei revizii tehnice de specialitate, s-ar putea impune înlocuirea ei, ceea ce ar presupune costuri suplimentare. Prin urmare, este important de știut vechimea centralei.

De asemenea, o atenție sporită trebuie acordată și locuințelor care au încălzirea prin pardoseală, un sistem care prezintă anumite dezavantaje: este indicat ca mobilierul să dispună de picioare, nu vor putea fi utilizate covoare, iar pentru remedierea unei defecțiuni trebuie spartă pardoseala.

Tâmplăria PVC nu este nici ea nemuritoare, având o durată de viață tot de aproximativ zece ani. Prin urmare, este indicat ca viitorul cumpărător să se informeze cu privire la anul în care a fost montată aceasta. Înlocuirea unei tâmplării într-o locuință standard cu două-trei camere nu e un efort financiar de neglijat.

În plus, studii recente au arătat că, pentru sănătatea umană, este mai benefic lemnul decât PVC-ul. Multe dintre popoarele europene s-au reîntors la tâmplăria din lemn, observând avantajele acesteia în detrimentul celeilalte.

De asemenea, o mare atenție trebuie acordată amplasamentului. Deși sunt prezentate ca un plus, locuințele din preajma unităților educative, piețelor și arterelor intens circulate nu oferă întotdeauna oaza de liniște pe care mulți o caută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *