Sfântul Nectarie își ridică o biserică trainică în Banat

Biserica Sfantul Nectarie

În apropierea localității Feneș, sat aparținând de comuna cărășeană Armeniș, a început, înainte de 1989, construirea unui lac de acumulare. Așa s-au ridicat, la acea vreme, și locuințe pentru muncitori. Însă, după 1989, lucrările au stagnat, iar multe dintre locuințe au fost părăsite. Un deceniu mai târziu, acolo era întemeiat Schitul Feneș, cu hramul Sfântului Nectarie.

Despre Sfântul Nectarie Taumaturgul de la Eghina, făcător de minuni și tămăduitor, au auzit, cu siguranță, foarte mulți credincioși, acesta ajutându-i în necazuri şi boli. Ori de câte ori simt nevoia, oamenii îşi pleacă genunchii la rugăciune cu convingerea că Sfântul îi ajută şi le schimbă vieţile în bine.

NectarieLucrarea taumaturgică a Părintelui continuă fără încetare, mulți mărturisind despre tămăduiri de boli cu neputință de vindecat.

„Sfântul Nectarie m-a vindecat de cancer… Sfântul Nectarie m-a vindecat de infertilitate, acum sunt mamă… Sfantul Nectarie m-a vindecat de noduli la sân… Sfântul a vindecat-o pe nepoata mea de o boală grea… Credeți în el, Sfântul Nectarie este grabnic ajutător și nu lasă pe nimeni nemângâiat”, sunt doar câteva dintre miile de mărturii ale credincioșilor care i-au cerut ajutorul.

În 2001, când a fost înființat Schitul Feneș, exista o capelă pentru desfășurarea sfintelor slujbe și chilii pentru viețuitorii așezământului; în prezent, grație unor lucrări de reamenajare, așezământul monahal arată cu totul altfel. „Îi așteptăm pe credincioși cu inima deschisă și îi ajutăm cu drag, oricând au nevoie de un sfat, o rugăciune, spovedanie și alte slujbe”, spune starețul ieromonah Hristofor Abălașei.

Moastele Sfantului NectarieS-a făcut și un paraclis foarte frumos, în care sunt depuse moaștele Sfântului Nectarie, ale Sfântului Grigore Decapolitul, ale Sfântului Macarie Egipteanul și ale Sfinților Mucenici de la Aiud. Și, lucrul cel mai important, se construiește o biserică, o casă trainică, pe tărâm bănățean, a sfântului, care va completa zestrea noii mănăstiri dezvoltate din vechiul schit.

Singura mănăstire de pe tărâm bănățean cu numele Sfântului Nectarie Taumaturgul se află, așadar, în satul Feneș, comuna cărășeană Armeniș. Nu e mare distanța până acolo; sunt 123 de kilometri de la Timișoara, pe DN 6, iar Armenișul se află între Caransebeș și Băile Herculane, după Piatra Scrisă.

Casa din Banat a Sfântului Nectarie se află într-un loc cu un peisaj deosebit, o binecuvântare de pace, liniște și înălțare sufletească. Simțită, cu siguranță, de toți cei ce ajung acolo!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *