Se limpezesc apele în cazul bazinului destinat înotătorilor de performanță

bazin Circumvalatiunii 3

Cititorii “Renașterii bănățene” au aflat, lecturând cele două articole ample dedicate acestui subiect și publicate în edițiile din 23 mai și 9 iunie, de problemele pe care le întâmpină și șicanele la care sunt supuși înotătorii de performanță de la CSȘ 1 în bazinul din incinta Complexului Sportiv “Bega” din Timișoara.

Dezvăluirile făcute de antrenorul și profesorul Ion Bădescu – de la musafirii nepoftiți din bazin în timpul desfășurării antrenamentelor, la temperatura de ștrand a apei, improprie performanței, plus alte câteva neajunsuri -, coroborate cu descoperirile pe care le-am făcut noi, mergând pe firul… apei – ne referim la închirierea pe șest a unor culoare de înot, adică fără contract încheiat cu primăria, doar în baza unei fișe de pontaj și pe cuvântul de onoare al celor implicați (!) -, au produs deranj în birourile municipalității.

După revenirea în oraș de la un concurs desfășurat la Constanța, profesorul Bădescu a fost convocat la o ședință de către șeful Biroului sport-cultură din cadrul Primăriei Timișoara, Mihai Costa, împreună cu alți responsabili din domeniile sport și învățământ, plus administratorul bazinului din Circumvalațiunii, Ștefan Hrib.

Speriați, probabil, nu atât de mediatizarea problemelor cu care se confruntă înotătorii de performanță – dovadă că apariția primului articol, cel în care ne axam exclusiv pe acest subiect, i-a lăsat impasibili pe cei acuzați, iar șicanele și neajunsurile au continuat -, cât de descoperirile pe care le-am făcut continuând să investigăm această temă, oamenii primăriei încearcă, forțați de împrejurări, rezolvarea situației.

Ion BadescuCa atare, profesorul Ion Bădescu (foto) a primit promisiuni ferme că aproape toate doleanțele lui și ale celor 22 de părinți ai sportivilor, care au redactat și semnat un memoriu adresat direct primarului Nicolae Robu, vor fi îndeplinite.

Astfel, înotătorii de performanță se vor putea antrena, din toamnă, singuri în bazin, nu în atmosfera de ștrand de până acum, temperatura apei va fi una propice antrenamentelor, de maximum 27-28 de grade, nu 30 sau 31, cum s-a întâmplat în dese rânduri, programul ședințelor de pregătire de după-amiază va fi extins cu o jumătate de oră, până la 19,30, iar curățenia bazinului se va face sâmbăta, când nu sunt antrenamente, și într-una din zilele lucrătoare, însă doar până la ora 8 dimineața, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea pregătirii sportivilor.

Una peste alta, 80-90 la sută din lucrurile de bun-simț solicitate de multă vreme de antrenorul Ion Bădescu se vor realiza rapid – cel puțin așa sună promisiunea primăriei -, în urma mediatizării acestora în paginile “Renașterii bănățene”. Nu ne arogăm merite, asta este realitatea. Ne bucurăm că, prin ceea ce scriem, ajutăm (și) sportul timișorean și promitem că rămânem pe recepție. Și că vom continua să investigăm…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se limpezesc apele în cazul bazinului destinat înotătorilor de performanță

  1. Una calda ,una rece … de doua zile sportivii au simptome de intoxicatie , stari de voma , dureri de cap , tuse astmatica ! Administratia bazinului face la greu probe de apa , care ies normale … greu se intelege ca aerul e toxic , sunt vapori de clor deasupra apei … exact ce respira copiii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *