Schimbarea sediului IŞJ Timiş, blocată de birocraţie

Inspectoratul Scolar Timis

Anul trecut s-a luat decizia ca Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş să aibă un sediu propriu, în clădirea Liceului Tehnologic Agricol „Petru Botiş”. Şi în prezent, inspectorii şcolari şi angajaţii instituţiei îşi desfăşoară activitatea în clădirea de pe bd. C.D. Loga care aparţine Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, reprezentată de Fundaţia „Caritatea” pentru care se plăteşte o chirie lunară de 13.795 de lei, bani pe care-i asigură Ministerul Educaţiei.

Discuţiile privind găsirea unei clădiri în care să-şi desfăşoare activitatea inspectoratul şcolar se poartă de ani buni şi au existat mai multe variante. La un moment s-a luat în calcul posibilitatea ca sediul acestei instituţii să fie mutat în clădirea Şcolii generale nr. 9, iar mai apoi în imobilul care, în prezent, găzduieşte căminul Colegiului „Emanuil Ungureanu”.

Nici una dintre aceste locaţii nu a fost agreată şi, în final, s-a optat pentru Liceul Tehnologic Agricol „Petru Botiş”.În cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Timişoara ce a avut loc anul trecut, s-a adoptat o hotârâre prin care primăria a fost de acord să cedeze Ministerului Educaţiei clădirea fostului Liceu Agricol „Petre Botiş”.

La vremea aceea, Francisc Halasz, inspector general-adjunct al IŞJ Timiş, declara: „Documentele urmează să ajungă la inspectoratul şcolar, iar apoi le vom transmite la minister, care, la rândul lui, va trebui să promoveze o hotărâre de guvern privind transferul de patrimoniu al clădirii. În paralel, vom solicita şi bani pentru proiectarea şi executarea reabilitării”.

Numai că de la teorie până la fapte drumul e greu. Predarea patrimoniului nu a putut fi realizată, deoarece o micâ suprafaţâ de teren care se află sub imobilul liceului aparţine unui conglomerat de firme.

„Este vorba de un colţişor de teren, câţiva metri pătraţi, iar în prezent, reprezentanţii Primăriei Timişoara sunt în tratative cu proprietarii suprafeţei pentru reglementarea situaţiei în vederea rectificârii în cartea funciară”, a precizat Halasz.

Numai dupâ această etapă primăria va putea ceda clădirea Ministerului Educaţiei. Până când se vor perfecta actele, inspectoratul şcolar va rămâne tot în sediul vechi, de pe bd. Loga, şi va continua sâ plătească o chirie de peste 13.000 de lei pe lună…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Schimbarea sediului IŞJ Timiş, blocată de birocraţie

  1. Ha ha ha, ce argumente! In mod evident, e gaselnita primariei pentru a da bani in continuare pentru chirie cuiva care , in mod cert, nu va ramane nerecunoscator.

  2. Daca iti doresti sa inveti ceva absolut nou si de viitor vino in echipa noastra unde ai sansa sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu! Selectam colaboratori, persoane serioase, dedicate si perseverente, care dispun de circa 2 ore libere pe zi pentru postarea de anunturi pe internet. Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire gratuita si de cea mai buna calitate, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Cerem: seriozitate absoluta, cunostinte elementare de navigare pe internet, de folosire a emailului, de lucru cu documente word si pdf. Porneste rapid si cere acum toate informatiile, la adresa de email: [email protected]

  3. De ce in anii 2000 cladirea ISJ de pe Loga a fost reabilitata cand ministerul invatamantului sau primaria nu erau proprietari? A fost un aranjament cu evreii iar a doua zi dupa terminarea lucrarilor se depune in instanta cererea de retrocedare a cladirii! Inspectorii generali de la ISJ de la acea vreme ar trebui sa fie trimisi in judecata. Doar in Timisoara investesti intr-o cladire care nu iti apartine apoi platesti mii de euro chirie!!

  4. Fostul primar Ciuhandru care a schimbat doar borduri si cosuri de gunoi a platit peste 15.000 euro/luna chirie pt liceul de arte plastice. Cu acesti bani se putea construi o cladire noua destinata liceului langa actuala facultate de arte in fosta cazarma Oituz pentru ca ingamfatii de la acest liceu nu suporta chiar provizoriu un sediu de scoala generala! Maine un investitor mafiot va pune mana pe terenul liber de pe Oituz si va dezvolta un proiect imobiliar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *