Șapte suspecți din dosarul furtului de motorină de la CFR au atacat măsurile preventive

furt motorina 1

Şapte suspecți din dosarul furtului de motorină de la CFR Timișoara au depus contestație la Curtea de Apel Timișoara împotriva măsurilor preventive luate de judecătorii tribunalului împotriva lor, la finele săptămânii trecute.

Este vorba despre liderul sindicatului, Ioan Boloș, gestionarul-șef al depoului de locomotive – Gheorghe Borza, contabila-șefă – Florina Silaghi, Liviu Martin – patronul firmei Livtrans, (arestați preventiv pentru 30 de zile), precum și de șeful depoului de locomotive – Cristian Jigoria, adjuncta acestuia – Alina Apostol, și agentul de la Poliția de Transporturi Feroviare, suspendat, în momentul de față, din funcție – Ilarie Nanu (aflați în arest la domiciliu).

De asemenea, și DIICOT a declarat contestație împotriva măsurilor luate în cazul ultimilor trei dintre suspecți, procurorii considerând că este o măsură prea blândă ținând cont de faptele de care suspecții sunt acuzați.

Dosarul furtului de combustibil de la CFR Timișoara este unul dintre cele mai grele instrumentate de procurorii DIICOT în ultimul an, cu un prejudiciu de aproape un milion de euro. Zeci de persoane au fost audiate, anchetatorii descoperind că activitatea infracțională a grupului a început încă din anul 2010. În urma audierilor, patru dintre suspecți au fost arestați preventiv, trei sunt cercetați în arest la domiciliu și alți 25 sub control judiciar.

Sustragerea combustibilului se făcea pe baza unui plan bine pus la punct, prin înregistrarea unui consum mai mare al locomotivelor față de cel real. Surplusul rezultat, colectat prin diferite metode, inclusiv prin conducte clandestine, era apoi valorificat, iar profitul, împărțit între membrii grupării.

La perchezițiile efectuate la domiciliile suspecților, oamenii legii au descoperit importante sume de bani, despre care au bănuiala că provin din activitatea ilicită.

CFR Călători a luat măsuri pentru înlocuirea mecanicilor reţinuţi, astfel încât să nu existe disfuncţionalităţi în serviciile de transport oferite pasagerilor. În ziua în care oamenii legii au descins în Gara de Nord din timișoara, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes declara:

”Situaţia din această dimineaţă face parte dintr-o serie de acțiuni cu scopul de a stopa furturile, şpăgile şi călătoriile frauduloase. Acțiunile se vor desfășura la nivel naţional, în toate locațiile feroviare și în trenuri. Este absolut necesar să stopăm aceste practici, care păgubesc o companie publică susţinută de stat, prin contribuţia fiecărui român. Pasagerii noştri merită respectul oamenilor, iar respectul trebuie să pornească cu o curăţenie, în primul rând, din interior”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Șapte suspecți din dosarul furtului de motorină de la CFR au atacat măsurile preventive

  1. Redactorul si/sau directorul general Iosif Sentes bat campii daca confunda gara de Nord cu depoul. Acestea sunt doua entitati complet diferite. Asa este cand ajungi politic intr-un domeniu in care se impune pregatirea de specialiate. Cu pantofari, cofetari sau muzicanti nu faci diferenta intre unitati de reparatii, exploatare sau tractiune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *