Problemele din Tipografilor riscă să ajungă… la majorat! (GALERIE FOTO)

Tipografilor Timisoara

Nici o şedinţă de consiliu de cartier nu a mai avut loc în Tipografilor, de la alegerile locale încoace. La acea vreme, locuitorii zonei au fost ascultaţi, li s-a promis rezolvarea unor probleme, iar de atunci totul e tăcere.

„Singurul lucru care s-a mai făcut de la alegeri încoace, din ceea ce am sesizat la primăriei, a fost o parcare. În rest, nimic”, spune Dorina Bălănescu, vicepreşedinte în cadrul Consiliului Consultativ de Cartier Tipografilor.

De altfel, doamna Bălănescu nu mai este sigură nici pe funcţia sa de vicepreşedinte, având mari îndoieli privind rolul acestor consilii: „Sunt multe lucruri pe care i le putem reproşa fostului primar, Gheorghe Ciuhandu, însă înfiinţarea acestor consilii şi şedinţele care aveau loc periodic aduceau beneficii timişorenilor din zone. S-au făcut investiţii şi lucrări importante care au schimbat aspectul unor cartiere mărginaşe. Acum nu mai se întâmplă nimic”.

Probleme cu zonele verzi

Unele lucrări efectuate de firme, pentru „ascunderea” în pământ a cablurilor, au dus la deteriorarea puţinelor spaţii verzi dintre imobile. Cel mai afectat a fost gardul viu din preajma unor blocuri. Acesta bloca accesul unor autoturisme, dar proteja şi spaţiul amenajat de locatari.

„Am cerut primăriei să ne mai ofere gard viu, să-l înlocuim pe cel distrus, însă ni s-a spus că nu se mai practică acest lucru. Firmele au provocat distrugeri şi apoi au plecat, nici nu ştiu ce cabluri au băgat pe sub pământ”, spune Elena Matei, secretar al Consiliului Consultativ de Cartier Tipografilor.

Prea puţine locuri de parcare

Deşi s-a creat o parcare în zonă, numărul maşinilor îl depăşeşte pe cel al locurilor libere disponibile. În cartierul Tipografilor există însă şi multe garaje.

„Am văzut ce a făcut primarul în Soarelui. A dărâmat garajele şi s-au creat astfel mai multe locuri de parcare. Poate reuşeşete să facă acest lucru şi la noi, dar nu ştiu dacă noi mai facem parte din Timişoara, pentru că nu ne mai ascultă nimeni la primărie”, spune vicepreşedinta consiliului consultativ de cartier.

Într-adevăr, în zonă fiecare s-a gospodărit cum a putut. Unele garaje sunt mai bine întreţinute, altele, mai puţin, iar în preajma unor blocuri au răsărit şi câteva copertine pe post de adăposturi pentru maşini. Cert este că în foarte multe locuri se găsesc anunţuri cu parcarea interzisă sau: „Vă rugăm nu blocaţi accesul în scară! Nu e loc de parcare!”.

Boschetarii dintre blocuri

O altă problemă cu care se confruntă o parte dintre locuitorii din cartierul Tipografilor este prezenţa boschetarilor la ghenele de gunoi. Aceştia caută prin tomberoane şi împrăştie deşeurile peste tot. „Şi în acest caz am cerut primăriei să ne permită să îngrădim aceste containere, însă nu am avut înţelegere de la administraţia locală”, spune doamna Bălănescu.

Sesizări fără răspuns

Acestea nu sunt singurele probleme cu care se confruntă timişorenii din cartierul Tipografilor. Poate nu vă vine să credeţi, însă există un loc, taman în zona centrală a Timişoarei, unde când plouă oamenii circulă foarte greu, apa băltind efectiv pe stradă. Este vorba despre timişorenii care locuiesc pe strada Iaşi, colţ cu Vasile Lucaci. Acest caz a fost sesizat la primărie, dar nu a fost rezolvat.

„De zece ani ne confruntăm cu această problemă. Am făcut sesizări în scris, dar tot nimic. Au fost şi reprezentanţi ai primăriei, au făcut poze şi cu atât am rămas”, spune doamna Matei.

Într-un loc de joacă pentru copii a fost împrăştiată… piatră. Locatarii spun că este total nepotrivită pentru că cei mici se julesc, iar praful care se ridică este foarte deranjant.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *