Primăria promite noi spații verzi în cartierele Timişoarei. În ce zone vor fi amenajate

Parcul Padurice

La nivelul municipalității timișorene nu există un registru propriu-zis al spațiilor verzi, așa cum se cere în legislația actuală. Această lipsă de date este recunoscută chiar și de primarul Nicolae Robu:

„Noi avem un cadastru verde, nu un registru al spațiilor verzi. Există doar un surogat pentru acest lucru, permis și el de lege. Registrul are reguli mult mai stricte, dar în cadastru au fost înscrise de-a valma toate fâșiile și insulițele din preajma drumurilor care nu erau pavate. Multe sunt chiar principala sursă de poluare din oraș. Aș vrea să readuc în discuție o idee: noi vrem ca Timișoara să aibă indicatori foarte buni de facto în privința suprafeței verzi raportate la populația orașului, nu să ne păcălim singuri. Am solicitat aparatului de specialitate să identifice terenuri pe care dorim să le amenajăm ca spații verzi, de promenadă, locuri cu copaci, cu flori. Ne preocupă să îmbunătățim indicatorii Timișoarei, dar să o facem la modul sănătos și să nu operăm, ca în alte vremuri, cu șmecherii, iar în realitate fie cum o fi”.

Terenurile identificate pentru amenajarea ca parcuri, scuaruri sau zone verzi se află pe următoarele străzi: Calea Bogdăneştilor (două spaţii), Dunărea, Cosmonauţilor, N. Andreescu, Martir Alexandru Grama, Martir Gabriela Tako, Silistra, Arhitect Victor Vlad, Eternităţii (două spaţii), Intrarea Vega și Calea Şagului.

Deocamdată, nu a fost avansat vreun termen exact pentru transformarea acestor terenuri în spații verzi.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Primăria promite noi spații verzi în cartierele Timişoarei. În ce zone vor fi amenajate

  1. Sunt de acord cu initiativa crearii de spatii verzi. Dar intai sa ne ingrijim si de cele existente care sunt pline de mizerie, gunoaie, peturi, plus urme de roti de tractoare ale firmelor care ar trebui sa aiba grija de parcuri. Exemplu ..Parcul botanic, pe aleile asfaltate recent este un noroi lasat de tratorasul care se gaseste la intrarea in parc. Nu stiu cine il conduce dar stiu sigur ca isi bate joc de spatiul verde si calca cu rotile panantul de pe langa alei si face santuri si gauri aducand tot pamantul pe alei. Nu mai vorbesc ca in spatele parcului a aparut o groapa clandestina de gunoi, se pare ca toate gunoaiele din parc se depoziteaza aici de catre firma care se ocupa de parc Horticultura. Intre liceul Mincu (de constructii) si calea ferata este o alee care face legatura intre str Gh Lazar si parcul Botanic aici este plin de gunoaie si peturi, inclusiv navete de plastic. Deci hai sa curatam ce avem si apoi sa mai facem pacuri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *