Presiune pe proprietarii de clădiri istorice

cladiri istorice 1

Până în 2021, centrul istoric al Timișoarei va trebui să arate impecabil, iar presiunea cea mai mare va fi resimțită de proprietarii clădirilor din zonă, a anunțat conducerea municipalității. În acest sens, va fi solicitată inclusiv contribuția guvernului, dar va fi necesară o implicare mai puternică a primăriei și o presiune mai mare pe proprietari.

„Am observat un fel de relaxare după apariția modificărilor de legislație, dar nu trebuie să se mizeze pe avansul nostru de 50 la sută, pentru că nu vom putea face față cu sume atât de mari pentru toate imobilele. Noi vom interveni în Piața Victoriei și la alte două-trei imobile din zona centrală. Clădirile primăriei vor fi reparate cu bani din fonduri europene, cum este Liceul Ungureanu, dar și cu bani de la bugetul local”, a spus marţi Nicolae Robu.

Acesta a precizat că municipalitatea nu se poate angaja să contribuie cu bani pentru mai mult de zece clădiri istorice anual, pentru că sunt multe de făcut cu bugetul local. Până în prezent, au primit autorizație de construire pentru reabilitare destul de puține clădiri istorice din Cetate, situate pe străzile Augustin Pacha nr. 7, 9 Mai nr. 1, Mercy nr. 1 și nr. 7, Libertății nr. 2, Victoriei nr. 4, Unirii nr. 8, Ungureanu nr. 17.

Deocamdată, pe listă nu se regăsește imobilul de pe str. Gh. Lazăr nr. 1, unde se află sediul PNL Timiș, ceea ce confirmă, încă o dată, zicala „Nimeni nu e profet în țara lui”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Presiune pe proprietarii de clădiri istorice

  1. Multi proprietari se vaita ca nu au bani pentru reparatii dar uita de chiria dubla incasata pentru aceste spatii centrale. Daca esti proprietar din cumpararea locuintelor cu cateva zeci de mii lei vechi la valoarea anilor 90 atunci esti obligat sa investesti si in structura cladirii!

    1. Nu-i vorba doar de bani, eu am vrut sa fac totul pe banii mei dar cind mi-au cerut sa anexez la dosar si acordul notarial al celorlalti proprietari, am renuntat! Un tabel cu semnaturi nu era suficient deoarece nu avem asociatie de proprietari, culmea birocratiei!

  2. sa se aplice legea 50/1991 in care nu se cer proiecte pentru reparatii si sa vedeti atunci cate cladiri vor fi restaurare, in actuala conjuncture birocratia este foarte mare si pretul unui proiect de reabilitare poate ajunge si la peste 10000 de euro, poate ma aude cineva si va lua masuri

  3. Cine isi permite sa locuiasca in cladirile istorice din centrul Timisoarei, trebuie sa-si permita si reparatiile pentru restaurarea acestora. Cine nu isi permite sa vanda si sa se mute in alta parte unde costurile de intretinere sunt mai mici- aviz pensionarilor in varsta-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *