POLUARE MASIVĂ în Chişoda, Giroc şi sudul Timișoarei! Pomii din grădini se usucă, iar rufele se înnegresc

Chisoda

După problemele legate de poluarea din nordul orașului și de fabrica de cauciucuri care le face zile (și mai ales nopți) fripte timișorenilor care au ghinionul să locuiască prin preajmă, se pare că nici zona de sud nu este ferită de necazuri. Între Timișoara și Chișoda, pe terenurile imense situate în spatele CET Sud, se găsește, în continuare, un fel de țară a nimănui, pe care se întind gunoaie de mai multe tipuri și firme care manevrează deșeuri.

Dacă acea zonă nu este locuită, terenul fiind rezervat preponderent sediilor de firmă, locuitorii din Chișoda, din Giroc și din sudul Timișoarei rămân afectați, iar traiul lor este mai tot timpul tulburat de diverse forme de poluare, de la mirosuri neplăcute, până la zgomotul și praful produse de intensificarea traficului în zonă. Oamenii se plâng că li s-au uscat pomii prin grădini și că li se înnegresc rufele puse afară la uscat.

poluare

Cu două luni în urmă, ajunși la capătul răbdării, locuitorii din Chișoda, din Giroc, dar și cei din cartierele Steaua și Fratelia au organizat un miting de protest lângă o fabrică situată pe terenul dintre Timișoara și Chișoda.

Oamenii se plângeau de mirosul insuportabil de cauciuc, plastic și benzină arse, precum și de funinginea care le pătrundea în curți și chiar în case. În mod oficial, firma – aflată oricum în insolvență – avea toate autorizațiile necesare de la instituțiile care se ocupă de protecția mediului.

 

Centura neoficială, altă belea…

Drumul județean 595, care iese din Timișoara, străbate Girocul și Chișoda și iese apoi în Calea Șagului, dincolo de ieșirea din municipiu, a devenit un fel de șosea de centură neoficială, pe care, mai nou, trece și traficul greu. Acesta este un nou motiv de nemulțumire pentru locuitorii comunei.

La această problemă se mai adaugă și adevărata groapă de gunoi de pe terenurile situate între calea ferată și depozitele Retim, pe care pot fi întâlniți zilnic diverși cetățeni care scotocesc și încearcă să valorifice ce se mai găsește pe acolo.

Tot neoficial, pe același teren, situat prea departe de ochii autorităților, mai sunt observate, din când în când, diverse mașini care descarcă deșeuri provenite din construcții și amenajări. Zona pare, de altfel, dedicată deșeurilor, pe lângă stația de sortare a Retim, aici existând și o altă firmă care se ocupă de selectarea deșeurilor reciclabile din plastic, metal și hârtie.

Cei care locuiesc în Chișoda și Giroc nu au, însă, nici o vină că autoritățile nu sunt capabile să le asigure condițiile necesare păstrării sănătății.

Comuna Giroc figurează, conform economica.net, între primele zece localități din România în funcție de numărul de locuințe noi finalizate în 2014. Oamenii își fac case noi aici, dar probabil că nu știu ce-i așteaptă…

Amănunte halucinante, în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de joi, 19 noiembrie!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *