Plătiți de la buget ca să stea la taclale

atop timis

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care s-a constituit şi funcţionează pe lângă fiecare consiliu judeţean, şi care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române „în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează”.

Scopul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică este să asigure, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică. Din ATOP fac parte șase consilieri județeni, trei reprezentanți ai comunității, un reprezentant al polițiștilor, subprefectul județului, șeful poliției județene și șeful poliției locale.

Aceasta este definiția acestei autorități, care se reunește din când în când, stă la discuții, fiecare membru își spune părerea, dar, practic, nu are nici o putere, în afară de aceea de a face recomandări în privința activității poliției.

O sinecură mai mare de-aș avea…

Pentru aceste prețioase servicii aduse comunității, membrii ATOP primesc și bani. La ședința în plen a Consiliului Județean Timiș de vineri, o dată cu numirea noilor membri în ATOP (aceștia se schimbă de fiecare dată după alegerile locale, ca și consilierii), consilierul Nistor Geană a propus ca indemnizația lunară a membrilor autorității să se ridice la 20 la sută din salariul președintelui, după exemplul județelor vecine, deși inițial în proiect se prevedea cinci la sută. Geană a susținut că astfel „va crește motivația colegilor care fac parte din ATOP”.

Titu Bojin, fost președinte al CJT și actual consilier județean, a apreciat că 20 la sută este, totuși, cam mult, iar zece la sută, cât primesc și aleșii, ar fi suficient. „Cel mai decent ar fi”, a susținut și Sorin Grindeanu, președintele CJT, „ca indemnizația să fie egală cu a consilierilor județeni”.

În mandatul trecut, președintele ATOP Timiș, Călin Dobra, nu a fost retribuit, iar indemnizațiile membrilor erau de circa 300 de lei lunar. Pentru mandatul actual, consilierii de la PSD au precizat că-și vor dona indemnizația, care va fi dublă față de perioada 2012-2016, către Direcția județeană de asistență socială și protecția copilului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Plătiți de la buget ca să stea la taclale

  1. oare neplatiti nu pot sa discute? consilierii se presupune ca desfasoara o munca ptr.comunitate,daca nu au bani sa nu mai candideze si sa munceasca in privat sau bugetar acolo unde rezultatele muncii lor sunt verificabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *