Pete… neasfaltate pe obrazul Timișoarei

Madgearu

După 2012, străzile din Timișoara au trecut printr-o etapă bine-venită de reabilitare, o mare parte dintre ele fiind aduse la standarde mulțumitoare, comparativ cu ceea ce fusese înainte. Cu toate acestea, a rămas mult loc de mai bine, iar asfaltul, așa cum ar putea explica drumarii, oricât de temeinic a fost așternut, tot se strică după o vreme.

Problemele s-au amplificat și din cauza numeroaselor „spargeri” apărute în urma implementării diverselor proiecte, cum ar fi managementul traficului sau ducerea cablurilor în subteran. În Timișoara există și străzi care au mare nevoie de atenție – fie că sunt nou apărute, fie că-s foarte vechi – pentru că, deocamdată, nimeni nu le bagă în seamă. Locuitorii orașului le-au grupat și le-au dedicat o pagină specială pe internet – cu speranța că autoritățile competente vor lua măsuri – încurajați și de exemplul străzii Ion Slavici din Freidorf, care a beneficiat de modernizare după ce a fost expusă cu toate gropile din „dotare” pe o rețea de socializare.

Pokemon Go a făcut prima VICTIMĂ. Un tânăr a fost ÎMPUŞCAT!

Pe unul dintre primele locuri între străzile luate în colimator de cei care au înființat pagina „Drumuri proaste din Timișoara” se află strada Grigore Alexandrescu, o arteră principală cu lungimea de 2,5 kilometri, care face parte din Inelul IV de circulație. Chiar dacă există asfalt, cei care au lucrat la ea nu s-au gândit că pe aici vor trece și pietoni, astfel că au cam uitat de trotuare.

Cam în aceeași zonă, în cartierul Mehala, se află Intrarea Coșarilor, a cărei asfaltare a fost promisă din 2013, iar în 2014 o porțiune de circa 100 de metri chiar a fost modernizată. În rest, au mai rămas 200 de metri de drum de piatră, iar cei care au casele acolo tare și-ar mai dori să simtă că trăiesc la oraș.

Probleme vechi, gropi noi

În porțiunea mai veche a Timișoarei, zona Bălcescu, se află strada Virgil Madgearu, perpendiculară pe strada Gheorghe Doja. Aceasta nu e nici pavată cu piatră cubică, nici asfaltată, în sensul că are câte o porțiune din amândouă, dar nici una dintre ele bine executată. Șoferii care trec pe acolo, ca și locuitorii, au multe gânduri „bune” îndreptate spre cei care se ocupă cu întreținerea drumurilor în Timișoara.

Când aroganţa nu are limite. Soţia unui miliardar face baie în şampanie şi plăteşte 20.000 de lire pentru un tuns

Despre cei patru kilometri ai bulevardului Liviu Rebreanu, una dintre arterele principale ale municipiului de pe Bega, s-a tot vorbit. Cea mai recentă reabilitare a avut loc prin 2008, iar primăria a plătit câteva milioane de euro pentru lucrarea prost executată din start. În acest an, s-a decis alocarea de la bugetul local a mai multor sute de mii de euro pentru remedierea problemelor de pe carosabil. Bulevardul nu are, însă, nici o șansă reală. Până când nu va fi eliminat traficul greu, acesta va arăta la fel ca acum, adică plin de denivelări.

Strada Versului urmează să fie reabilitată, promisiuni în acest sens existând de câțiva ani. Lucrările nu au început încă, iar locuitorii sunt deranjați, în continuare, atât de absența asfaltului de pe carosabil, cât și de aleile și locurile de parcare din spatele blocurilor, care arată ca vai de lume, fiind pline de praf sau de noroi, în funcție de condițiile meteorologice.

O mențiune specială merită și strada Edgar Quinet, una dintre arterele care fac legătura între străzile Mureș și Musicescu. Locuitorii acesteia au avut ghinion: primăria a făcut licitație, a semnat contractul, dar firma nu s-a ținut de treabă, a intrat în insolvență și s-a ajuns în instanță. Nu se știe când se va reuși obținerea sentinței necesare pentru rezilierea contractului și organizarea unei noi licitații. Toată această tevatură are loc pentru asfaltarea unei străzi de 450 de metri, cu două benzi.

Lista drumurilor proaste din Timișoara nu este una exhaustivă, dar le poate fi de folos funcționarilor din primărie atunci când planifică lucrările viitoare, pentru că de monitorizarea stării străzilor nu se arată prea interesați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pete… neasfaltate pe obrazul Timișoarei

  1. Eventual puteati sa puneti si un link catre pagina aia, ca sa nu o mai cautam manual… Ma rog, am gasit-o usor la o cautare, dar daca tot suntem pe un ziar online… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *