Pentru a reveni în elită, Județeanul are nevoie de… transplanturi de specialiști

spitalul judetean timisoara

Zece români aflați în tratament de dializă au primit în acest an o nouă șansă la viață în urma prelevărilor de organe realizate la Timișoara, oraș care la începutul anilor `80 anunța primul transplant renal de la un donator decedat, efectuat de regretatul prof. dr. Petru Drăgan, iar ultima intervenție de acest tip a avut loc în urmă cu aproximativ un deceniu.

În prezent, Spitalul Județean Timișoara a demarat procedurile pentru a reintra în elita unităților sanitare în care se realizează operații de transplant, însă, din păcate, duce lipsă de specialiști.

”Am avut o ședință cu personalul clinicilor de chirurgie, urologie, nefrologie și ATI (anestezie – terapie intensivă) pentru a stabili pentru fiecare persoană în parte care sunt criteriile pe care trebuie să le execute pentru acreditare.

La momentul actual, nu avem nici un specialist acreditat pentru transplant”, a precizat managerul unității sanitare, Marius Craina.

Renovarea etajului al cincilea al Spitalului Județean, unde se dorește amenajarea secției de transplant renal, ar putea începe în luna ianuarie. ”Suntem în procedură de licitație pentru lucrările de reamenajare, care vor fi finanțate de Consiliul Județean Timiș și, potrivit estimărilor, acestea ar trebui finalizate la jumătatea anului 2018.

Pentru dotarea cu aparatură medicală mizăm pe sprijinul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș”, a adaugat Marius Craina.

În prezent, în unitatea sanitară 350 de timișeni vin periodic pentru tratament de dializă, în speranța că odată și odată se va găsi un organ compatibil care să le stopeze suferința.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *