Ovidiu Tender scapă de trei ani şi cinci luni de închisoare după decizia CCR privind abuzul în serviciu

ovidiu tender

Omul de afaceri Ovidiu Tender scapă de trei ani şi cinci luni de închisoare, după ce Tribunalul Arad i-a dat câştig de cauză, anulând pedeapsa pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile.

Tribunalul Arad i-a dat câştig de cauză omului de afaceri Ovidiu Tender, care a contestat condamnarea de 12 ani şi 7 luni cu executare, avocaţii săi susţinând, joi, că infracţiunea care a stat la baza condamnării, respectiv instigare la abuz în serviciu într-o companie privată, a fost dezincriminată conform deciziei din 2016 a Curţii Constituţionale a României.

Ovidiu Tender a reuşit, astfel, să obţină reducerea pedeapsei, de la 12 ani şi 7 luni la 9 ani şi două luni.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare la Curtea de Apel Timişoara.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat pentru un concurs de infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

„Este o dramă ce i se întâmplă lui Ovidiu Tender şi familiei lui”, a declarat, în instanţă, unul dintre avocaţii lui Tender.

Procurorul DIICOT a cerut instanţei respingerea cererii motivând că decizia CCR nu are putere retroactivă, ci este nevoie ca pe baza acesteia legiutorul să emită o lege de dezincriminare.

Avocatul lui Ovidiu tender, Gheorghiţă Mateuţ a susţinut în instanţă că dezincriminarea legislativă s-a produs tacit, pentru că legiuitorul avea obligaţia ca în termen de 45 de zile de la apariţia decizia Curţii Constituţionale să ajusteze cadrul legal în mod corespunzător, în caz contrar considerându-se „dezincriminare tacită”.

„Se anulează pedeapsa finală, se descontopesc pedepsele şi apoi se recalculează pedeapsa fără să se mai ia în considerare pedeapsa pentru o faptă care a fost dezincriminată. În esenţă, vizează micşorarea pedepsei”, a declarat corespondentului MEDIAFAX avocatul Gheorghiţă Mateuţ.

Soţia lui Ovidiu Tender a declarat, pe coridorul Tribunalului Arad, că potrivit deciziei 10 din 2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va fi nevoie de revizuirea cazului sau de o altă contestaţie la executare.

„Acea decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care spune că dacă infracţiunea pentru care a fost constituit grupul criminal organizat a fost dezincriminată, dispare şi infracţiunea de grup infracţional organizat pentru că dispare tipicitatea infracţiunii respective, deci există şi posibilitatea anulării tutuor pedepselor aplicate lui Ovidiu Tender”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

Ovidiu Tender a fost condamnat pe data de 8 iunie 2015 şi îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.
romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *