Oficial, în Timişoara doar 81 de profesori dau meditaţii. Zeci de dascăli sunt… evazionişti

Câți bani fac profesorii din meditații, în funcție de zonele țării. Campion este un dascăl din vestul țării

Mii de români sunt puşi în situaţia de a-şi duce copiii la meditaţii, mulţi chiar la profesorii de la clasă, în speranţa că fiii sau fiicele lor vor învăţa mai bine. Cât despre unii dascăli, mai ales în şcolile cu elevi ai căror părinţi au o situaţie materială mai bună, aceştia practică un sistem bine pus la punct care să-i determine pe tutorii legali să-şi ducă odraslele la meditaţii.

Astfel, profesorul îl supraîncarcă pe elev cu o mulţime de probleme sau teme, aducându-l în prag de colaps, notele încep să scadă, iar părintele îngrijorat apelează la dascăl pentru a-i da meditaţii. Din acest moment, lucrurile încep să se aranjeze pentru tânăr, iar notele revin la normal.

Mai există şi varianta în care părinţii apelează la un profesor renumit, care a avut rezultate cu elevii la meditaţii, însă acest gen de dascăl practică, în general, tarifele cele mai ridicate.

Dincolo de toate aceste aspecte, învăţământul caută de mai bine de 25 de ani să se regăsească, şi astfel ne învârtim perpetuu într-un cerc vicios. Nu mai punem la socoteală că mulţi profesori slab pregătiţi devin mentorii unor elevi, nefăcând altceva decât să îngroaşe rândurile mediocrităţii.

Din păcate, sistemul îi transformă pe copiii noştri în bănci de date, fără a-i învăţa cum funcţionează mecanismul gândirii. Manualele se schimbă, se reinventează definiţii din lăcomia de a scrie ceva inedit, dar şi de frica acuzaţiilor de plagiat.

Norme legale

Profesorii care acordă meditaţii pot opta pentru plata impozitelor în sistem real sau pe baza normelor de venit. Important, este că în cel mult 15 zile de la începerea activităţii, dascălii să depună la fisc declaraţia privind venitul estimat sau privind norma de venit. În baza acestui document, lucrătorii de la fisc emit decizia de impunere pentru plata anticipată a impozitului de 16 la sută.

Primul loc în topul evazioniştilor

Pentru că lucrurile par complicate la prima vedere, majoritatea profesorilor preferă să mediteze fără factură, adică fără să plătească taxe şi impozite, încasând preţuri între 20 şi 120 de lei/şedinţă, în funcţie de specializare, materie, durata şedinţei şi localitate.

În Timişoara, plătesc impozite pentru meditaţii doar 81 de profesori, ceilalţi fiind consideraţi evazionişti.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Oficial, în Timişoara doar 81 de profesori dau meditaţii. Zeci de dascăli sunt… evazionişti

  1. daca doctorii isi racoleaza pacientii din spitale ,prin vizitele la pat ,de ce nu si-ar racola si cadrele didactice elevii prin vizitele la banci ,eu tot ma gandesc cum sa racolez pe nevastamea ,desi am posibilitatea ,fie la pat ,fie unde avem credit la banca ,dar mie nu-mi iasa nimic de aici ,sigur nevasta ma inseala .Gluma seaca ,dar de acu sau scumpit si analizele la Laboratoarele private ,ca de altfel si la Aftar schul si atunci ca pensionar ,unde sa investesti ,in nepot sau in sanatate ,sigur in nepot ca e mai rentabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *