Nu scăpăm de Fisc nici pe lumea cealaltă. Mort de patru ani, chemat în judecată!

cimitir

Acțiunile întreprinse de Fiscul din România au ajuns să le întreacă în notorietate pe cele ale celui de peste Ocean, acesta din urmă fiind unul dintre cele mai de temut organisme de constrângere ale statului american.

A rămas celebru în istorie cazul gangsterului Al Capone, pe care autoritățile americane nu au reușit să-l trimită după gratii pentru acțiunile sale ilegale (pentru care nu au reușit să strângă dovezi), ci pentru evaziune fiscală.

Ei bine, autoritățile fiscale din România au devenit, în ultimii ani, atât de sârguincioase, încât au ajuns să-i urmărească în instanță și pe debitorii… decedați.

Timișoara, Capitala Europeană a Omeniei

Legislația țării noastre prevede, în mod just și logic, ca datoriile celor trecuți în neființă să fie preluate de succesorii acestora, dar nicidecum să fie recuperate de la cei plecați dintre noi. Or, angajații Direcției Generale a Finanțelor Publice Caraș-Severin au ținut morțiș să recupereze o datorie de la o persoană care a decedat… cu patru ani înainte ca instituția publică să o cheme în judecată pentru că nu și-a plătit creanțele bugetare în valoare de 2.700 de lei către stat.

ŞOCANT! O mamă de 27 de ani, reţinută de DIICOT pentru că şi-a violat propria fiică

Bărbatul a decedat în anul 2008, iar DGFP Caraș-Severin l-a chemat în judecată în 2011, în calitate de administrator al firmei pe care o avea pe vremea când trăia. Deși judecătorul sindic de la tribunalul cărășean, în sentința dată, nu a invocat din oficiu excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtului, a respins totuși acţiunea în răspundere formulată de direcția de finanțe.

Vrem să păstrăm medicii la Timişoara, dar ghici cine stă în blocurile pentru rezidenţi?

Creditoarea nu s-a lăsat și, criticând sentința pentru nelegalitate şi netemeinicie, a declarat recurs împotriva ei. În motivele expuse în fața instanței, chiar a insistat ca fostul administrator să fie obligat la plata sumei datorate.

Sate din Timiş, scoase la mezat. Casele se vând cu preţuri începând de la 7.000 de euro

Evident, Curtea de Apel Timișoara a respins acțiunea, arătând, în motivarea deciziei, că persoanele fizice dobândesc capacitatea de folosinţă în momentul naşterii şi o pierd odată cu moartea. În consecinţă, pârâtul din această cauză şi-a pierdut capacitatea de folosinţă, deci nu poate fi parte în proces, cu atât mai mult cu cât a decedat înaintea momentului înregistrării cererii de chemare în judecată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *