Locuri pitoreşti în Timiş (GALERIE FOTO)

iecea mare

Timişul are unele dintre cele mai deosebite atracţii turistice din vestul ţării. Chiar dacă nu poate concura cu locuri din alte zone, devenite puncte de reper pentru turiştii străini cum ar fi casacada Bigăr, Cimitirul vesel din Săpânţa sau Castelul Huniazilor din Hunedoara, locuri mai pitoreşti ca-n Timiş greu se găsesc în România.

Spre exemplu, statuia fără cap a pus Iecea Mare pe traseele turiştilor care vizitează judeţul nostru. Ceea ce, până la Revoluţie, reprezenta un omagiu adus liderului comunist Ilie Pintilie, este acum o statuie cu totul deosebită pentru turişti. Statuia fără cap, spune viceprimarul comunei, Sorin Drăgan, va rămâne… fără cap:

„Mulţi au statui. Noi nu putem pune capul lui Ilie Pintilie la loc şi nici alt cap, aşa că avem o statuie fără cap”.

Nici biserica din comună nu rămâne neobservată. Patrotismul reiese şi din culorile cu care au fost înfrumuseţate ramele geamurilor.

În Săcălaz, turiştii ar putea studia trecerea timpului prin prisma stâncii aflate vizavi de primărie. N-are vreo explicaţie anume. În urmă cu mulţi ani a fost suport pentru flori, apoi centrul comunei s-a tot modernizat, iar stânca a ajuns de cealaltă parte a străzii. E drept, cei zece ani care au trecut de când e acolo şi-au lăsat amprenta. Stânca a fost transformată de fenomenele meteo într-o adevărată operă de artă.

Străduţele lăturalnice ale Săcălazului sunt foarte primitoare cu goştii. Pe ici pe colo, băncile din faţa porţilor s-au modernizat, iar în locul lor au fost montate scaune comode de maşini. E drept, zona este una în care îşi duc traiul câteva persoane care se ocupă cu colectarea fierului vechi, ceea ce înseamnă că banchetele au fost uşor de procurat. Nici Timişoara însă nu se lasă mai prejos. Arta are şi… gust, după cum se vede în vitrină.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Locuri pitoreşti în Timiş (GALERIE FOTO)

  1. Stranie alaturare ale celor doua articole. Primul de antipropaganda turistica (foto si comenariu) in contrast izbitor cu Semeringul banatean .

  2. Chiar nu ma exista Catedrala mitropolitana cu muzeul ei, Piata Unirii , Parcul Rozelor , cladiri de un neobaroc superb , Cula de la Ciacova , ansamblul hidrografic de la Costei, Parcul dendrologic de la Bazosu Nou , Muzeul Satulu,Lacul de la Surduc,,Fagetul cu imprejurimile lui i etc. care se constituie fiecare in adevarate si pitoresti atractii turistice .
    Din Boston .

  3. Pentru ca sunt un timisorean nascut si nu facut,dar si profesor de istorie repet .
    Judetul Timis pe care unii semidocti vor sa-l desfinteze , are destule atractii turstice si nu talibanisme . Catedrala mitropolitana cu muzeul ei important pentru istoria ortodoxiei romanesti , cladirile de un neobaroc superb , Parcul Rozelor, Muzeul Satului Banatean , Parcul dendrologic Bazosu Nou ,punctul hidrografic Timis-Bega de la Costei , Cimitirul ortodox de la Lugoj , centrul ceor doua municipii, Cula din Ciacova ,Manastirea de la Sag , Lacul Surduc , Zona Fagetului etc.

  4. O cladire darapanata, o statuie fara cap, un gard de scandura tot darapanat, cu doua scaune de masina proptite de el, un pietroi in fata unei cladiri de rand, trei mere intr-o vitrina.. etc… apoi stimata doamna Anca Toma, daca in ochii D-voastra astea sunt atractii turistice atunci… sa ma ierte Dumnezeu… sa se fi schimbat lumea in ultimii ani chiar atata …
    Ma doare sufletul de ce s-a ales de Banatul nostru, chiar daca Dl. profesor de istorie si timisorean nascut il ridica in slavi (poate imi explica si mie cineva ce sunt alea „talibanisme”).
    Mi se pare ca aici se practica un jurnalism in batjocura, orice om cu scaun la cap si care are ochi de vazut isi da seama ca nici un turist, cat o fi el de prost, nu se va deranja pana la Iecea Mare sa vada un pietroi sau darapanaturi. Eu, ca cititor al editiei online a Renasterii ma simt pur si simplu luat peste picior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *