Idei de afaceri 2017. Plantația cu profituri parfumate

musetel

Ceaiul de mușețel este unul dintre cele mai populare la noi. Această floare este culeasă vara, de cele mai multe ori de pe câmp. Însă, poate puțini știu că poate fi și o sursă de venit și poate fi trecută cu încredere pe lista de idei de afaceri 2017.

Mușețelul se poate vinde companiilor din industria farmaceutică și cea cosmetică. De asemenea, investiția într-o plantație de mușețel este de aproximativ 1.000 de euro, potrivit agrointel.ro.

Ce trebuie să știți dacă aveți pe lista de idei de afaceri 2017 și o plantație de mușețel este că această plantă preferă solurile permeabile, luto-nisipoase, bogate în materie organică naturală. Trebuie lucrate foarte bine și să aibă expunere mare la soare. Însă, important este că mușețelul nu este o plantă foarte pretențioasă.
Se recomandă înființarea unei plantații de mușețel pe pământ pe care au crescut cereale păioase. Nu e indicat să plantați pe soluri pe care au fost plantații de porumb, floarea soarelui, pentru că acestea absorb o mare parte ale calităților nutritive ale solului.

Foarte căutate pe piață sunt florile de mușețel crescute eco. Pe terenul pe care urmează să înființați plantația puneți aproximativ 20 de tone de gunoi de grajd fermentat încorporat în sol prin arătură, la o adâncime de aproximativ 20 de centimetri.

Între rândurile semănate trebuie să fie o distanță de aproximativ 0,25 centimetri, iar adâncimea trebuie să fie de 0,5 centimetri.

Idei de afaceri 2017. Ce profituri se fac dintr-o plantație de mușețel

Un kilogram de semințe de mușețel costă aproximativ 400 de euro. La un hectar intră în jur de 2 kilograme. Prin urmare, dacă faci o plantație pe 2 hectare, plus costurile de pregătire ale terenului, te duci undeva la aproximativ 1.000 de euro.

Mușețelul înflorește începând cu luna mai, iar recoltările se fac la 2-3 zile. Potrivit agrointel.ro, la un hectar cultivat cu mușețel se pot obține 2.000-3.000 kilograme inflorescențe proaspete sau 800 – 1.000 kilograme inflorescențe uscate.

La o producție minimă de 800 kilograme inflorescențe uscate, cu un preț de valorificare de minim 50 lei pe kilogramul, poți scoate de pe un hectar, un venit de 9.000 euro.

Produsele pe bază de mușețel, la recomandarea medicului, pot fi bune sedative antispasmatice, stimulent în cistite, în tratamentul enterocolitelor, gastritelor, dismenoreelor, diareei, colicilor intestinale, infecțiilor renale, în boli ale ficatului, în unele stări alergice, în astmul bronșic al copiilor. De asemenea, tot la recomandarea medicului, în unele situații pot calma iritațiile ochilor.

greatnews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *