EXCLUSIV! Verdict uluitor în cazul directorului Aeroportului Timişoara! Ce s-a găsit în sânge? Ce spune Dan Idolu

dan idolu

Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara şi consilier local PSD, afost oprit de poliţişti în trafic şi testat cu aparatul etilotest. Acţiunea s-a produs exact acum două săptămâni, iar rezultatul a arătat o alcoolemie de 0,28 la sută, fapt pentru care Idolu a rămas fără permis şi s-a ales cu o amendă de 1.150 lei.

Directorul aeroportului a susţinut categoric că nu a consumat deloc alcool şi a inisistat să-i fie recoltate probe de sânge. El a explicat alcoolemia prin folosirea apei de gură Listerine, care produce anumiţi vapori ce ridică pentru scurt timp alcoolemia.

După o aşteptare îndelungată, au apărut, în sfârşit, şi rezultatele. Institutul de Medicină Legală a comunicat Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Timişoara (pe raza căreia Idolu a fost oprit în trafic) rezultatele analizei toxicologice.

Acestea arată că Dan Idolu a avut dreptate şi că poliţiştii s-au înşelat: în sânge nu a fost depistat nimic in neregulă, alcoolemia fiind zero!

„Prin prezentul comunicat doresc să prezint opiniei publice, informată eronat despre incidentul din 20.08.2016 când am fost oprit, consider eu, nejustificat în trafic de către un echipaj al Secţiei 1 Poliţie Rurală Timişoara. Acest echipaj m-a abordat într-un mod neconform cu procedurile standard ale poliţiei rutiere, supunându-mă apoi unui test cu dispozitivulalcooltest pentru determinarea concentraţiei de alcool în aerul expirat. Mi s-a comunicat, fără a-mi fi arătat rezultatul de pe dispozitiv, că în urma testării a rezultat o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,28 mg/l şi că mi se va întocmi un
proces verbal de contravenţie. Am contestat acest rezultat verbal şi prin menţiune scrisă în procesul verbal întocmit, pentru că în fapt nu am consumat alcool, dar cu 2-3 minute înainte de testare (în momentul în care staţionam pe acostamentul drumului) am utilizat produsul farmaceutic „Listerine” pentru igiena cavităţii bucale, care are în componenţă alcool şi care ar putea influenţa rezultatul testului.
Am solicitat prelevarea de probe biologice de sânge şi analizarea acestora de către Institutul de Medicină Legală – partenerul independent al justiţiei, care are capacitatea tehnică şi profesională de a prelucra şi analiza probe cu metode obiective şi ştiinţifice. Rezultatul acestor teste consemnat în buletinul de analiză toxicologică anexat a consemnat că în urma analizării celor două probe biologice de sânge, cantitatea de alcool exprimată în grame la 1000 ml de sânge este zero (absent).
Acest rezultat confirmă că atitudinea mea iniţială, de conducător auto şi cetăţean corect care nu a acceptat compromisul (prin neasumarea testului iniţial şi prin solicitarea prelevării de probe de sânge) şi a optat pentru transparenţă publică (inclusiv prin interviul acordat mass-mediei la locul recoltării probelor), a fost cea corectă. Această atitudine o voi menţine în continuare prin demersurile care urmează să le iniţiez, astfel:
1. Voi solicita prin instanţă Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră să efectueze o expertiză tehnico-juridică pentru verificarea calităţii dispozitivelor etilotest aflate în dotarea I.P.J. Timiş, precum şi influenţa asupra rezultatelor testelor cu aceste dispozitive în cazul folosirii de produse farmaceutice pentru igiena cavităţii bucale.
2. Voi sesiza Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului pentru publicare de informaţii incomplete pe eticheta produsului „Listerine”, care nu precizează conţinutul/concentraţia de alcool din compoziţie precum şi efectul utilizării acestui produs înainte de testarea concentraţiei de alcool în aerul expirat.
3. Voi solicita, prin acţiune în instanţele de judecată, despăgubiri pentru daune morale de la societatea autorizată să importe şi să distribuie produsul „Listerine”, pentru că pe eticheta produsului nu este notificat riscul utilizării produsului înainte de testarea cu dispozitive etilotest.
4. Voi solicita conducerii I.P.J. Timiş să iniţieze o acţiune de cercetare disciplinară a şefului de echipaj de poliţie care implicit mi-a adus prejudicii de imagine printr-un comportament neconform cu procedurile standard ale poliţiei rutiere. Anexat vă transmit o copie a adresei I.P.J. Timiş – Secţia 1 Poliţie Rurală Timişoara prin care mi se comunică buletinul de analiză toxicologică”, arată Dan Idolu într-un comunicat oficial.

Rezultat IML

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “EXCLUSIV! Verdict uluitor în cazul directorului Aeroportului Timişoara! Ce s-a găsit în sânge? Ce spune Dan Idolu

  1. Da așa este,și eu am un prieten sorin V.si el a fost acuzat de consum băuturi alcoolice, și a dovedit ca aparatul alcoltest a fost influențat eronat find sub influenta alcoolului din listerin.

  2. hai sa fim seriosi Listerine cand i-a vazut Garda a inceput sa inghita listerine nu te cred nici copii sigur ca a iesit zero dupa o saptamana hai ca nici Garda nu e proasta plateste ca toti altii si nu-l mai fa de rusine pe Taicatu .

  3. ”Mi s-a comunicat, fără a-mi fi arătat rezultatul de pe dispozitiv, că în urma testării a rezultat o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,28 mg/l şi că mi se va întocmi un
    proces verbal de contravenţie”-DII

  4. Agentul poate solicita testarea participanților la trafic, ori de câte ori consideră că este necesar și oportun. Este obligat să ceară acest test, atunci când conducătorul auto emană vapori de alcool în aerul expirat, a fost implicat într-un eveniment rutier sau are un comportament nefiresc (care ar putea fi determinat de consumul de băuturi alcoolice).

  5. Art. 182. – (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, precum şi pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege. Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează şi în condiţiile producerii unor calamităţi naturale, dezastre sau a altor situaţii care pun în pericol siguranţa circulaţiei.

  6. Cand te opreste un politist / echipaj de politie :

    – in caz ca iti cere actele la control, ai dreptul sa intrebi pentru ce, si el are obligatia sa iti raspunda : control de rutina / a-ti depasit viteza legala / neacordare de prioritate / etc ;
    – daca ai vreun defect la masina ( bec ars/ folie pe fata / folie pe stopuri ) ai dreptul sa remediezi defectul pe loc, fara ca politistul sa iti retina si talonul, putand doar sa va aplice amenda ;
    – daca sunteti supusi probei cu alcooltest-ul, aveti dreptul de a cere dovada ca revizia aparatului a fost facuta si este in parametri, altfel puteti refuza testul ;
    – daca sunteti prins de RADAR ca a-ti depasit viteza cu XX km/h, aveti dreptul de a cere dovada ca revizia aparatului a fost facuta si ca acesta functioneaza in parametri ;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *