Elevii cer dreptul de a-i exclude pe dascălii nepregătiţi

elevi2

Ministerul Educației Naționale a lansat în dezbatere publică proiectul „Statutului elevului”, care reglementează drepturile și obligațiile elevilor din sistemul de învățământ românesc.

Potrivit documentului, semestrial, elevii din unităţile de stat, dar și din cele private, vor completa, anonim, o foaie de evaluare a profesorilor.

Proiectul mai prevede că tinerii ar putea protesta în afara orelor de curs și chiar ar putea cere schimbarea unui profesor, dacă motivele sunt întemeiate și dacă ideea este susținută de cel puțin două treimi din totalul de elevi ai clasei.

„Elevii din învățământul secundar superior au dreptul de a solicita schimbarea unui cadru didactic, cu susținerea a două treimi din totalul de elevi ai clasei, printr-o cerere către conducere în care se va prezenta temeiul acțiunii. Solicitarea va fi analizată de către direcțiune, iar în cazul în care aceasta este justificată, va fi discutată în consiliul clasei, comitetul de părinți și consiliul de administrație”, se arată în document.

Proiectul noului statut mai prevede că elevul trebuie să stea cel mult șapte ore pe zi la școală, să primească rezultatele evaluărilor scrise în maximum 15 zile lucrătoare și să fie informat despre notele consemnate în catalog, înaintea încheierii situației școlare.

De asemenea, elevii vor avea acces în școală, în timpul programului, fără limitări din partea conducerii, precum obligaţia de a avea uniformă. Proiectul a fost elaborat cu sprijinul Consiliului Național al Elevilor şi a fost pus în dezbatere publică până în data de 4 iulie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Elevii cer dreptul de a-i exclude pe dascălii nepregătiţi

  1. Ce idiotenie ! Profesorii , pentru evaluarea elevilor trebuie sa faca tot felul de cursuri si sa dea diferite examene .Vad ca elevii si parintii au aceste abilitati nativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *