Dosarul în care este cercetat un procuror celebru la Timişoara bate pasul pe loc

Procurorul care a trimis în judecată 11 persoane din fosta conducere a Primăriei Timișoara acuzându-le de finanțarea ilegală a echipei de fotbal Politehnica, în perioada 2008-2011, a ajuns să aibă el însuși probleme cu justiția.

Totul s-a întâmplat în vara acestui an, când magistratul Ciprian Dorobanţu, pe atunci procuror la DNA Timișoara, a fost surprins în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. I-a fost întocmit dosar penal, dar, având în vedere calitatea sa, acesta a fost trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din București. Procurorii de acolo și-au declinat însă competența, trimițând dosarul înapoi la Timișoara, la parchetul curții.

La solicitarea procurorului Dorobanțu, care între timp s-a transferat din cadrul structurii DNA la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, dosarul său a fost trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, unde se află încă în faza de cercetări.

Biroul de presă al acestei isntituții a transmis următoarele: ”În cauza respectivă, sunt efectuate cercetări in personam sub aspectul infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 alin.1 Cod penal”.

Ciprian Dorobanțu și-a început activitatea la parchetul local din Timișoara, având o vechime în magistratură de 17 ani. Timp de șapte ani a activat în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. În 2013, cu doi ani înainte de a-i trimite în judecată pe cei 11 inculpați din dosarul privind finanțarea lui ”Poli”, procurorul a mai avut o tentativă de transfer de la structura teritorială DNA la parchetul curții, solicitare care, la vremea respectivă, nu a fost aprobată.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Dosarul în care este cercetat un procuror celebru la Timişoara bate pasul pe loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare