Copiii din clasele pregătitoare din Timişoara vor fi repartizaţi la învăţători cu ajutorul computerului

Aura Danielescu 1

De câțiva ani buni, școlile bune din Timișoara sunt tot mai căutate de părinți, care vor ca micuții lor să învețe într-o anumită clasă, la învățătoarea despre care au auzit ei că e cea mai bună. Aşa s-a ajuns la o goană după dascăli, punându-se în mişcare fel şi fel de mecanisme, unele mai puţin ortodoxe.

Pentru ca părinţii să nu mai facă presiuni asupra unităţilor de învăţământ, unele şcoli au găsit soluţii pentru evitarea intervenţiilor. Pentru anul şcolar care va începe, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” sunt doar patru clase pregătitoare, însă repartizarea copiilor pe clase se va face după un sistem modern, un program informatic, în aşa fel realizat încât repartizarea pe clase se va face aleatoriu. Computerul va fi cel care va trage la sorţi clasele, după care se va face o tragere la sorţi computerizată a învăţătoarelor.

Un sistem asemănător, pe bază de computer, va fi folosit şi în alte şcoli timişorene, tocmai pentru ca şi conducerile şcolilor să nu mai fie asaltate de părinţi. Potrivit legislaţiei în vigoare, responsabilitatea pentru formarea claselor revine încă directorului unităţii de învăţământ.

Aura Danielescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, a declarat că: Repartizarea copiilor pe clase se va face de vineri. Noi am atras atenţia să nu fie favorizată o anumită categorie de copii în detrimentul alteia”.

În judeţul Timiş sunt 295 de clase pregătitoare şi 5.966 de copii. În medie o clasă zero are 25 de elevi.

În asemenea situaţii, ca şi la „Pedagogic” mai sunt şi alte unităţi de învăţământ, cum ar fi: Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Şcoala gimnazială nr.7 etc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Copiii din clasele pregătitoare din Timişoara vor fi repartizaţi la învăţători cu ajutorul computerului

  1. Da. Tot cu ajutorul computerului se face si repartitia corectorilor la bac si de aceea sunt alesi cei de care este absoluta nevoie pentru a face aranjamente!!! Sa nu mai spun de rezolvarea contestatiilor care se face , fara niciun fel de transparenta, in spatele usilor inchise!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *