Contestaţiile la concursul pentru directori, analizate în alt judeţ

cancelarie

La sfârşitul săptămânii trecute, candidaţii care au participat la concursul pentru funcţiile de directori şi directori-adjuncţi la unităţile de învăţământ au aflat rezultatele, iar până miercuri aceştia au putut depune contestaţii la proba de interviu, în cazul în care s-au considerat nedreptăţiţi.

La nivel naţional, peste 7.000 de candidaţi au încheiat aceste probe. Pentru mulţi dintre cei care s-au prezentat la testări, rezultatele nu au fost îmbucurătoare. Mulţi dintre directorii care erau în funcţii de mai mulţi ani nu au fost admişi, fie la proba de CV, fie la cea de interviu.

Au existat şi cazuri în care pentru un singur post de director la o unitate de învăţământ s-au prezentat mai mulţi candidaţi, însă nici unul nu a fost admis, din cauza neacumulării punctajului necesar. Pe de altă parte, au exista şi candidaţi care au obţinut punctaje mari. În judeţul Timiş au luat proba de CV şi cea a interviului 155 de candidaţi. În schimb, 30 de dascăli nu au reuşit să treacă de proba CV-ului şi 18, de cea a interviului.

Rezultate finale, până în 9 decembrie

Rezultatele finale vor fi afişate în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie 2016, iar pe 16 decembrie acestea vor fi validate în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar.

Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare care să genereze o ierarhizare corectă a candidaţilor, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a decis ca evaluarea acestor contestaţii să fie făcută de o comisie dintr-un alt judeţ decât cel în care a fost susţinută proba.

Posturile vacante, ocupate prin detaşare

Pe de altă parte, există şi unităţi de învăţământ în care au fost respinşi ambii candidaţi la funcţia de director. În aceste cazuri, potrivit metodologiei, funcţia rămâne vacantă şi va fi ocupată prin detaşare, însă, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, pe aceste locuri nu vor putea fi detaşaţi directorul care a fost în funcţie la finalizarea concursului sau candidaţii care au intrat în concurs, dar au fost respinşi.

Cum se face departajarea

Potrivit metodologiei de concurs, este declarat promovat la concurs candidatul admis care a obţinut cel mai mare punctaj. În cazul egalităţii, este declarat admis candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă.

Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică, este declarat promovat candidatul care este de specialitate: inginer, economist sau medic, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii de învăţământ, iar pentru celelalte unităţi de învăţământ, este numit în funcţie candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *