Comuna din Timiş cu cel mai concentrat centru civic

bucovat

Comuna Bucovăț a reușit, în cei opt ani de când a fost reînființată, o performanță demnă de remarcat: are, probabil, cel mai concentrat centru civic dintre unitățile administrative din Timiș.

Când afirmăm acest lucru avem în vedere că instituțiile publice, unele retrezite la viață după decenii de absență, au încăput practic în două parcele situate vizavi, chiar în intersecția cea nouă cu sens giratoriu.

La început, primăria a funcționat într-un spațiu improvizat în școală, birourile ei ocupând cancelaria și holul. Astăzi instituția are un spațiu dotat corespunzător în clădirea reabilitată, extinsă și recompartimentată de vizavi, care a fost cândva sediul CAP-ului.

În aceeași clădire funcționează grădinița ce are un loc de joacă amenajat în curte, unde se află, de ceva vreme, și muzeul comunei.

În cealaltă parte a clădirii, este sediul poliției. Revenind de unde am plecat, în același corp de clădire al școlii funcționează acum și biblioteca, dar și un fel de cămin cultural.

În dreapta acestei clădiri este amenajat un spațiu multifuncțional acoperit, care poate servi, în mod obișnuit, ca piață agroalimentară, fiind dotat cu mese din beton, dar și ca loc de desfășurare a unor evenimente locale. Pe partea cealaltă a școlii se află terenurile de sport.

La a treia casă de la colț, la vreo 100 de metri distanță se află dispensarul comunal. În perioada următoare urmează să mai fie amenajată o sală de clasă la școală, pentru că efectivul de elevi cere acest lucru și se va construi o casă de cultură modernă, tot lângă școală.

Astfel, tot ce este instituție de interes public se dovedește că poate fi amplasată în doar două parcele dispuse vizavi, de nici un hectar suprafață.

Astfel, Bucovățul, o comună tânără, care se uită din intersecție cu un ochi spre Remetea Mare, iar cu altul spre Moșnița Veche, ambele localități fiind la numai trei kilometri distanță, are astăzi poate cel concentrat centru civic din județ.

De la întrebarea inițială „La ce vă trebuie primărie?” la ceea ce s-a realizat, în doar opt ani, este o distanță ca de la nepăsare la normalitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *