Chinezării la prețuri de lux, în Timişoara

complex euro6

Când s-a deschis complexul comercial ”Euro” din Timișoara, s-a dorit a fi un fel de replică a bazarului de pe Constantin Brâncoveanu, cu marfă mai puțin calitativă, dar mai ieftină.

În magazinele rânduite unul după celălalt, cumpărătorii găseau prduse dintre cele mai diverse – oale, îmbrăcăminte, șuruburi, cauciucuri, dulciuri sau perdele.
complex-euro1
Aproape toate purtau sigla ”made in China” sau ”made in Turkey” și, evident, aproape toate se vindeau la prețuri mici. Pe ici, pe colo, se mai găseau și articole de fabricație autohtonă, însă nu prea aveau mare trecere printre cumpărătorii doritori de chilipiruri. Complexul comercial mergea bine și era foarte căutat, mai ales printre locuitorii din zona de nord a orașului.
CITEŞTE ŞI: Trei persoane au ajuns la spital, după ce au fost implicate într-o bătaie iscată într-un bar din Banat

Cu timpul, vânzătorii magazinelor au început să aducă și marfă mai bună, pentru cumpărătorii mai pretențioși, evident, la prețuri puțin mai ridicate. Treaba mergea bine, toată lumea era mulțumită, în special cumpărătorii care aveau de unde alege.

complex-euro2Dar, cum în societatea zilelor noastre oamenii vor să se îmbogățească rapid, cu minimum de efort, comercianții din ”Euro” au schimbat macazul, orientându-se către produse cât mai ieftine, pe care să le vândă cât mai scump. Au aplicat acaestă politică în special la articolele de vestimentație, încercând să facă, cumva, concurență magazinelor din mall-ul abia ridicat. Mare parte dintre cumpărători, clienți stabili, s-au obișnuit cu ideea că în ”Euro” găsesc haine și încălțăminte mai ieftine decât în alte magazine din oraș, mai ales în cele de firmă.

Treptat, însă, adaosurile practicate de comercianții din ”Euro” au ajuns să fie atât de mari, încât astăzi le concurează, dacă nu le și întrec, pe cele ale unor brand-uri cunoscute. În plus, multe firme au început să aplice sistemul de reduceri, politică care nu prea se regăsește în complexul de pe strada Divizia 9 Cavalerie.

Oamenii s-au obișnuit însă cu ideea că în ”Euro” găsești de toate la prețuri mici, motiv pentru care continuă să frecventeze acest complex. Din acest punct de vedere, cele mai căutate sunt jucăriile, produsele de ornament, cele din plastic și bricolaj.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Chinezării la prețuri de lux, în Timişoara

  1. Ce articol mai e și asta? Nu au cumpărat publicitate de la voi și acum aruncați cu noroi în ei? Dacă sunt probleme acestea trebuie raportate la OPC care are drept să-i amendeze pe comercianții ce încalcă legea.

  2. Ce treaba are OPC nene Soso? Articolul se refera strict la politica de preturi! Intamplator in economia de piata fiecare producator, distribuitor sau vanzator are dreptul sa-si stabileasca ce adaus doreste astfel incat sa realizeze un profit. La final pretul este in functie de cerere si oferta.
    Ca sunt fraieri care cumpara chinezisme la preturi de lux nu e treaba OPC sau a politiei, nu suntem inainte de 89 cand politica de preturi era dictata de PCR!

  3. Daca cineva scrie adevarul, tot timpul se gasesc unii sa sara cu fund in sus. De exemplu Adi si s0rin, comercianti de Euro 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *