CCIA Timiş îşi continuă implicarea în proiecte internaţionale majore

CRAFT

În prima jumătate a anului, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT) a furnizat servicii de consultanță pentru dezvoltarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și din fonduri naționale alocate de la bugetul de stat.

Serviciile prestate de organizaţia care reprezintă mediul de afaceri timişean au constat inclusiv în întocmirea de studii de fezabilitate, planuri de afaceri, analize cost-beneficiu, asistență de specialitate în elaborarea de raportări tehnice și financiare, precum și în consultanță în scopul derulării achizițiilor.

La capitolul finanţărilor europene accesate, bilanţul primului semestru din 2016 nu a fost la fel de consistent ca în anii trecuţi. Lucru justificat, însă, prin faptul că noile ediţii ale programelor de finanţare nu sunt încă, în majoritatea lor, activate.

Un proiect româno-sârb, în derulare din acest an

Proiectul „Centrul Expozițional BANAT”, finanțat printr-un program IPA de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia, a luat startul în prima lună a acestui an, partenerii fiind Camera de Comerţ din Zrenjanin, ca leader, şi CCIAT. Iniţiativa are ca obiectiv creşterea competitivităţii economiei în zona de frontieră România-Serbia, iar grupul-țintă este alcătuit din IMM-uri, camere de comerț şi populația din regiunea transfrontalieră.

Principalele activităţi prevăzute sunt reconstrucția și reamenajarea sălii de sport din Zrenjanin, elaborarea unui studiu de fezabilitate privind oportunitatea construirii de centre expoziționale în parcurile industriale, precum şi derularea campaniei de promovare și atragere de expozanți și vizitatori în noul Centru Expozițional „BANAT”.

Iniţiativă internaţională pentru eficientizarea energetică

În cadrul IIEE – STEEEP (Intelligence Energy EuropeSupport and Training for an Excellent Energy Efficiency Performance), CCIA Timiş are ca parteneri camere de comerț din Belgia, Austria, Croația, Franța, Ungaria, Italia, Letonia, Spania şi Estonia, obiectivul fiind furnizarea de servicii de training pentru măsurarea, gestionarea, analiza comparativă și monitorizarea consumului de energie în cadrul a 600 de IMM-uri din nouă țări membre ale Uniunii Europene.

Activitățile din proiect în care este implicată CCIAT sunt: selectarea a 20 de companii, din sectoarele industrie, comerț şi servicii, care vor completa un chestionar de evaluare și le va fi monitorizat consumul energetic timp de 24 de luni, după care li se va întocmi un plan de management al energiei; training-uri pentru experții din camerele de comerţ; crearea unei reţele transfrontaliere pentru schimbul de bune practici și informaţii; definirea unei metodologii comune pentru IMM-uri, pentru colectarea datelor printr-un chestionar online; organizarea a nouă workshop-uri tematice pentru firme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *